Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Румен Радев пожела на децата да бъдат творци на бъдещето си

Снимка: БТА

При откриването на учебната година в столичното 128 СУ "Алберт Айнщайн“ президентът Румен Радев призова учениците да бъдат "истински творци" на тяхното "собствено утре“. В приветствието си за Новата учебна година държавният глава пожела на всички български ученици здраве и една много интересна и успешна учебна година. "Този ден не е включен в официалния празничен календар на страната, но той е истински народен празник“, изтъкна президентът.

Румен Радев изрази своята дълбока признателност към учителите за техния благороден труд, грижите и любовта, както и "за подкрепата към прекрасното младо поколение на България“. Като изтъкна, че днешният ден е най-вълнуващ за първокласниците и техните родители, Радев посочи че "първи клас сигурно е най-трудният, но определено е най-интересният." Той заръча на първокласниците да уважават своите учители и да ги следват по пътя, по който те ще ги поведат, призова президентът, като им каза, че влизат в голямо и задружно семейство, в което ги чакат много интересни моменти, труд и знания. На най-големите ученици Радев пожела където и да изберат да учат, работят и живеят, да носят винаги България в сърцето си и да помнят заветите на учителите си. Радев отбеляза също и важната градивна роля и подкрепа на родителите, без която всички усилия в образователната сфера биха били напразни.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Синдикати, бизнес и правителство не се споразумяха за линията на бедност

Националният съвет за тристранно сътрудничество проведе заседание, на което беше разгледан Проект на постановление на Министерски съвет за определяне линията на бедност за страната за 2025 г. Правителството предлага линията на бедност да се повиши от 526..

публикувано на 16.09.24 в 16:47
Срещата на президентите Румен Радев и Гордана Силяновска-Давкова в София, 13 септември 2024 г.

Румен Радев обясни липсата на македонско знаме на срещата му с президента на РСМ

Президентът Румен Радев определи като конструктивна и откровена в приятелска атмосфера срещата си с президента на Република Северна Македония Гордана Силяновска- Давкова, която се проведе в петък, 13 септември, в София. Силяновска-Давкова посети..

публикувано на 16.09.24 в 15:41

Българският патриарх Даниил благослови децата за новата учебна година

Българският патриарх и Софийски митрополит Даниил отправи окръжно послание за новата учебна година към учители, ученици и родители. В посланието си "с отеческа любов и архипастирско благословение“ Негово Светейшество благопожелава " новата учебна година..

публикувано на 16.09.24 в 13:00