Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спектакълът "Бурята" на Народния театър "Иван Вазов" се представя на фестивал в Тбилиси

Снимка: nationaltheatre.bg

Спектакълът "Бурята" с режисьор Робърт Уилсън на Народния театър "Иван Вазов" е представен като "най-важното събитие" на тазгодишното издание на Международния театрален фестивал в Тбилиси, Грузия. Представленията ще бъдат на 17 и 18 септември, съобщават от театъра. Запазена марка на Робърт Уилсън е работата му със светлината, която той използва, за да "рисува“ своите театрални платна. В интерпретацията на Уилсън творбата на Шекспир е превърната в красива приказка, разказана чрез изтънчен звуков дизайн, впечатляващи визуални ефекти, стилизирани движения и чувство за хумор.

В спектакъла участват актьорите Веселин Мезеклиев, Радина Боршош, Василена Винченцо/Жаклин Даскалова, Явор Вълканов, Стоян Пепеланов, Пламен Димов, Валентин Ганев, Зафир Раджаб, Константин Еленков, Стефан Къшев, Васил Драганов, Ненчо Костов, Гергана Змийчарова, Вяра Табакова и Владислава Николова. 

Международният театрален фестивал в Тбилиси е основан през 2009 г. с мисията да популяризира града, неговата култура и уникалната творческа атмосфера. Фестивалът се провежда всяка година в края на септември и началото на октомври и е едно от основните събития в областта на сценичните изкуства в Кавказ, като привлича вниманието на най-известните, креативни, провокативни и иновативни театрални продукции от света, място за среща на Европа и Азия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

София – повече млада, отколкото древна в очите на чуждестранните туристи

"Света София" – църквата, от която идва днешното име на българската столица, обикновено остава в сянката на катедралния храм "Александър Невски" . Той се извисява в центъра на едноименния площад и с бялата си фасада, блестящите си златно-зелени..

публикувано на 17.09.24 в 05:45

Валежите продължават, по върховете ще превали и сняг

През нощта  над по-голямата част от страната облачността временно ще се разкъса и намалее; по-значителна ще се задържи над югоизточните райони, където все още на изолирани места ще превалява дъжд. През втората половина от нощта от югозапад ще започне..

публикувано на 16.09.24 в 19:05

България днес - 16 септември 2024 г.

В „България днес“ на 16 септември слушайте з а първия учебен ден в България и в българските неделни училища зад граница. От историка Веселин Лазаров узнаваме защо датата  15 септември е избрана за начало на учебната година в България. А Дарина..

публикувано на 16.09.24 в 19:00