Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спектакълът "Бурята" на Народния театър "Иван Вазов" се представя на фестивал в Тбилиси

Снимка: nationaltheatre.bg

Спектакълът "Бурята" с режисьор Робърт Уилсън на Народния театър "Иван Вазов" е представен като "най-важното събитие" на тазгодишното издание на Международния театрален фестивал в Тбилиси, Грузия. Представленията ще бъдат на 17 и 18 септември, съобщават от театъра. Запазена марка на Робърт Уилсън е работата му със светлината, която той използва, за да "рисува“ своите театрални платна. В интерпретацията на Уилсън творбата на Шекспир е превърната в красива приказка, разказана чрез изтънчен звуков дизайн, впечатляващи визуални ефекти, стилизирани движения и чувство за хумор.

В спектакъла участват актьорите Веселин Мезеклиев, Радина Боршош, Василена Винченцо/Жаклин Даскалова, Явор Вълканов, Стоян Пепеланов, Пламен Димов, Валентин Ганев, Зафир Раджаб, Константин Еленков, Стефан Къшев, Васил Драганов, Ненчо Костов, Гергана Змийчарова, Вяра Табакова и Владислава Николова. 

Международният театрален фестивал в Тбилиси е основан през 2009 г. с мисията да популяризира града, неговата култура и уникалната творческа атмосфера. Фестивалът се провежда всяка година в края на септември и началото на октомври и е едно от основните събития в областта на сценичните изкуства в Кавказ, като привлича вниманието на най-известните, креативни, провокативни и иновативни театрални продукции от света, място за среща на Европа и Азия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Граждански активисти очакват реакцията на Европа заради промените в Закона за образованието

Над 160 български граждански организации, сред които и Национална мрежа за децата, изпращат отворено писмо до редица европейски институции, организации, посолства и дипломатически представителства, относно законовите промени, въвеждащи забрана за..

публикувано на 16.09.24 в 17:49

Синдикати, бизнес и правителство не се споразумяха за линията на бедност

Националният съвет за тристранно сътрудничество проведе заседание, на което беше разгледан Проект на постановление на Министерски съвет за определяне линията на бедност за страната за 2025 г. Правителството предлага линията на бедност да се повиши от 526..

публикувано на 16.09.24 в 16:47

България е представена в туристическо изложение във Франция

България ще участва в започващото днес Международно туристическо изложение “Интернешънъл Френч Травъл Маркет“ (International French Travel Market (IFTM) Top Resa 2024”, което ще продължи до 19 септември. Участие на информационния щанд на страната ни, който..

публикувано на 17.09.24 в 06:10