Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Kalimera Vratsa - във Враца започва фестивал, посветен на Гърция

Снимка: Община Враца

Гръцката певица Ирини Пападопулу ще изнесе концерт тази вечер от 19.30 ч. на панаирната сцена пред стадион "Христо Ботев" във Враца. Събитието е в рамките на 135-тото издание на Врачанския есенен панаир и част от програмата по инициативата Kalimera Vratsa. С този концерт се дава началото на фестивал, посветен на Гърция. На 21 септември на стадиона ще бъде кулминацията на фестивала. Търговци, участващи в инициативата, ще предлагат специфични гръцки специалитети, храни, напитки, козметика. Ще се представят и характерни за Гърция танци и песни. За събитието са поканени дипломати от южната ни съседка и представители на бизнеса.
  
"Много чужденци вече има в града ни, намерили са своето поприще тук при нас. Говорят се различни езици. Това е една от причините да разработим идеята за мащабно събитие под надслов "Добър ден, Враца" и всеки месец да представяме различна култура и държава“, разказа пред БТА кметът Калин Каменов. Така през август събитието Buongiorno Vratsa е било посветено на Италия.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Евродепутатът Елена Йончева е в Йемен в опит да стигне до похитените българи от Galaxy Leader

Евродепутатът Елена Йончева е в град Сана, Йемен, като целта ѝ е да стигне до пристанищния град Ходейда на Червено море. Там се намира корабът Galaxy Leader с похитените от хутите българите – капитан Любомир Чанев и старши помощник-капитанът Данаил..

публикувано на 18.09.24 в 17:21
Александар Николоски

Остри реакции в България, след като вицепремиерът на РСМ нарече българите "нецивилизовани"

От БСП настояват Министерството на външните работи да извика посланика на Република Северна Македония у нас за обяснение по повод коментари на вицепремиера Александър Николоски. В телевизионно интервю той е нарекъл българите "нецивилизовани" и..

публикувано на 18.09.24 в 16:51

Немски журналисти се запознаха с красотите на Южна и Централна България

Петима немски журналисти, представители на водещи туристически медии, посетиха емблематични дестинации в Южна и Централна България в опознавателен тур, организиран от Министерството на туризма между 8 и 13 септември. Акцент в обиколката бе поставен върху..

публикувано на 18.09.24 в 15:21