Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България се включва в Европейската седмица на спорта #BeActive

Снимка: bgweekofsport.bg

За десета година България се включва в Европейската седмица на спорта #BeActive. В периода 23-30 септември Министерството на младежта и спорта организира множество събития за насърчаване на активното спортуване, подобряване на физическата активност на населението и популяризиране на здравословното хранене. 



Кампанията ще стартира днес от 11:00 часа в Благоевград, а Спортно селище и Нощ на спорта #BeActiveNight ще се проведат на 28 септември от 16:00 часа пред НДК в столицата. Мотото на инициативата тази година e „Бъди активен, остани във форма, мисли зелено“, а събития ще се проведат в София, Благоевград, Самоков, Казанлък, Нова Загора, Хасково, Кърджали и Неделино. 
#BeActive е инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Григор Димитров

Григор Димитров на полуфинал в Стокхолм

Григор Димитров достигна до полуфиналите на турнира на твърди кортове в Стокхолм, надигравайки швейцареца Доминик Щрикер с 6:3, 6:2. За място на финала българският тенисист ще спори с Талон Грикспоор от Нидерландия, който победи датчанина Холгер..

публикувано на 19.10.24 в 10:30

Камелия Дунавска събира настоящи и бивши шампиони в художествената гимнастика в Самоков

Световната и европейска шампионка Камелия Дунавска организира международен турнир по художествена гимнастика с името “Златните момичета... Завинаги”, който ще се състои от днес до неделя в Самоков. В състезанието ще участват близо 500 състезателки..

публикувано на 18.10.24 в 07:10

Хиляда бегачи потеглиха в класическия маратон в столицата

Над 6500 бегачи от различни страни участват в “Маратон София 2024”, който се провежда през почивните дни. От площад “Александър Батенберг” тази сутрин потеглиха около хиляда атлети, състезаващи се в класическата дистанция 42,195 км. С най-големи..

публикувано на 13.10.24 в 10:22