Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В събота – чудно време, само за разходки

Есен във Видин
Снимка: Светослав Цветанов

В събота, 28 септември, ще е слънчево, като в сутрешните часове ще има мъгли над Източна България. Минималните температури ще са между 11 и 16°, в София 12°. Максималните ще дотигат 29 – 34°, в столицата ще е 30°. 

По Черноморието
 ще е слънчево с температури на въздуха до 23-25°. Температурата на морската вода е 22-23°. Вълнението ще е 2-3 бала. 

Над планините
също ще грее слънце. Максималната температура на 1200 м надморска височина ще е до 26°, на 2000 м – до 18°.

В неделя
 северозападен вятър ще носи студен въздух. Облачността от запад на изток бързо ще се увеличава и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици.

В Европа
 дълбок и обширен циклон на север носи променливо и дъждовно време над Източноевропейската равнина, Беларус и Западна Украйна. В Западна Норвегия и над Алпите ще вали сняг. Ограничени ще са валежите от дъжд в Дания и Швеция. Значителна ще е облачността над Западна и Централна Европа, над по-голямата част от Апенинския п-ов, в Шотландия, Бенелюкс, Източна Франция, Западна Германия, Унгария. Слънчево ще е на Пиренейския п-ов, в Южна Италия и Източна Украйна.
Над северозападните части на Балканите студен атмосферен фронт носи облаци и валежи. Над останалитеи райони на полуострова ще е слънчево.

В Лондон, Берлин и Париж ще е 14 - 15°. В  Москва и Рим се очакват 24- 25°. В Мадрид  ще е 20°,  Белград и в Истанбул – 28°. Най-топлите европейски столици ще са Атина и  Букурещ с 32°.

Отвъд Океана
– във Ванкувър ще е 15°, а в Монреал  – 21°. В Чикаго и в Ню Йорк ще е 21 - 22°, в Лос Анджелис се очакват 27°, в Маями – 27° и в Мексико сити ще e  20°. В Буенос Айрес ще 23°, в Рио де Жанейро – 26°, в Дубай –38°, а в Йерусалим – 30°.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

ГДБОП задържа девет души за сексуална експлоатация на деца

Девет души на възраст между 35 и 48 години са задържани в специализирани полицейски операции на ГДБОП срещу сексуалната експлоатация на деца. Под фалшива самоличност двама от арестуваните са се свързвали по интернет с тийнейджъри,..

публикувано на 19.10.24 в 13:53
Димитър Главчев и Галя Кондева

Догодина започва строежът на Националната детска болница

Строежът на Националната детска болница ще започне през юни догодина, съобщи на брифинг служебният премиер Димитър Главчев. Междувременно до 15 септември трябва да бъде разчистен теренът в Горна баня, където ще се разполага лечебното заведение...

публикувано на 19.10.24 в 13:16

Изгоря офис на партия, която ще участва на изборите

Пожар избухна във варненския офис на партия, представена в последното Народно събрание и участник в изборите на 27 октомври т.г. Помещението, което се намира в сграда в центъра на града, е напълно изгоряло. Сигналът за инцидента е подаден в ранните..

публикувано на 19.10.24 в 11:10