Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България днес - 7 октомври 2024 г.

В „България днес“ на 7 октомври ви разказваме за присъствието на албанския език, култура и традиции у нас и как паметта за Славейковия род продължава да вълнува красивото италианско градче Брунате. Ще обсъдим „изчезващия търговски пазар като културен феномен" и ще завършим с обединение на фолклорни мотиви и мелодичен поп в песента „Ти дойде“. Тези и още интересни теми и прекрасна българска музика ви очакват в днешната програма на Радио България  с водещ Весела Кръстева. Приятно слушане!

1.18 - Актуална информация от България и света 

11.13 - Прогноза за времето у нас и по света

18.30 - Посолството на Албания в България отвори вратите си за студенти на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ по случай 80-годишнината от Освобождението си. Впечатления от срещата разрива Костандина Бело от Албанска редакция на Радио България

27.38 - Българите в Северна Италия популяризират родната история и приноса на Славейковия род – за събитието от края на септември в красивото градче Брунате над езерото Комо, за отпечатъкът от българка история там и за паметта, която е жива и днес Иво Иванов разговаря с Кръстьо Карабойчев, председател на Българо - италианската асоциация "Пенчо Славейков"

46.18 - На 8 октомври в столичната галерия „Сердика“ се открива изложбата "Изчезващият пазар като културен феномен". Тя е част от едноименния проект на „Студио 24“ и е предхождащо събитие премиерата на пълнометражен документален филм за най-отличителните пазари в столицата ни и тяхното влияние за града, през знаковите места за пазаруване, дефицитите, модата и стоките. Специални гости в днешната „България днес“ с подробности за проекта са режисьорът на филма Екатерина Минкова и политологът и негов сценарист д-р Георги Проданов

69.20 - „Песен на деня“ – "Ти дойде" на Радостина Йовкова и Борис Илиев

Очаквайте "България днес" всеки ден от понеделник до петък, в 19:00 часа на уеб сайта на "Радио България", както и в подкаст платформата на БНР -"Бинар"



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Деца чрез своето изкуство събират средства за отделение в ИСУЛ

Патриарх Даниил откри шестата благотворителна кампания “Деца рисуват за деца”, която се провежда в помощ на детското отделение “Уши, нос и гърло” в болница “Царица Йоанна – ИСУЛ”. Тя е организирана от Културно-просветния отдел при Светия Синод на..

публикувано на 06.10.24 в 10:35

Заети в градския транспорт излизат на протест заради невъведена бонусна система

Федерацията на транспортните работници към КТ “Подкрепа” организира протест срещу столичния кмет Васил Терзиев заради неспазено споразумение за сътрудничество от февруари т.г. В документа е записано, че през настоящата година трябва да се въведе..

публикувано на 06.10.24 в 09:40
Сестра Мери Грейс

За трудовия делник на сестра Мери Грейс, дошла от Танзания в България разказа БНР Шумен

Сестра Мери Грейс е една от 7-те монахини в Бенедиктинския манастир в село Царев брод, Североизточна България. Тя е на 27 години и е от Танзания. Другите шест сестри в манастира са от Германия, Корея, Филипините и България. Царев брод –..

публикувано на 06.10.24 в 09:15