Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Летище Пловдив пуска нови авиолинии за зимния туристически сезон

Снимка: plovdivairport.com

Летище Пловдив ще има зимна авиолиния до Бирмингам във Великобритания по повод предстоящия зимен туристически сезон. Първият полет предстои на 2 ноември.

В момента до Пловдив има редовни полети от Лондон и Манчестър. През зимния сезон освен редовните линии традиционно ще лети чартърът до Белфаст, заяви изпълнителният директор на аерепорт Пловдив Дойчин Ангелов. Той посочи, че добавянето на нови дестинации зависи до голяма степен от Фонда за развитие на летището, в който членуват общини и организации от Южен централен район.

Ще се изпълнява и нов чартър с маршрут Букурещ - Пловдив - Прага и обратно. Линията е по договор на курорта Пампорово с туроператори и румънска авиокомпания. Тя ще даде възможност в бъдеще да бъдат пуснати редовни линии до тези градове, допълни Ангелов, цитиран от БТА. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Румен Радев

Медицинската помощ е основна мотивация за бойния дух на фронта

“ Един от основните фактори за мотивацията и бойния дух на хората, които се сражават на фронта, е наличието на бърза и надеждна медицинска евакуация, както и на ефективна и адекватна медицинска помощ и осигуряването ѝ в непосредствена близост до..

публикувано на 05.10.24 в 13:03
Галин Цоков

Два процента от учителите са работeщи пенсионери

“ Вие имате нелеката, но и изключително благородна мисия да създавате знаещи, способни и отговорни личности, но най-вече добри и честни хора, достойни граждани на страната и на света .” Тези думи отправи служебният образователен министър Галин Цоков в..

публикувано на 05.10.24 в 12:05

Успешен летен сезон и очакване за много повече туристи през зимата

Увеличение на броя на туристите с 20-25% през предстоящия зимен сезон прогнозират туроператорите. Те обаче уточняват, че хората, които ще се възползват от нашите курорти, изчакват по-стабилна прогноза за времето заради климатичните промени. Успешен..

публикувано на 05.10.24 в 11:10