Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Обсъдени са възможностите за засилване на културното сътрудничество с Елванген, Германия

Посланик Григор Порожанов (вдясно), директорът на БКИ - Берлин Борислав Петранов (вляво) и кметът на Елванген Михаел Дамбахер
Снимка: FB/@BGRBotschaftBerlin

Българският посланик Григор Порожанов и директорът на Българския културен институт в Берлин Борислав Петранов проведоха среща с кмета на Елванген Михаел Дамбахер, с когото обсъдиха сътрудничеството в сферата на културния и исторически туризъм, възможностите за посещение от страна на представители на български неделни училища в Елванген по повод 24 май, задълбочаване на приятелството между Елванген и Троян, както и перспективите на новия проект на града за културна зона и изложбен център.

Григор Порожанов и Елеонора Остермайер

В рамките на визитата в града представителите на България посетиха паметната плоча на Св. Методий и параклис, носещ името на българския светец и разположен в една от историческите кули на града – научаваме от информация на официалната фейсбук страница на българското дипломатическо представителство в Берлин. От посолството съобщават, че изключително ползотворна е била и срещата им с нашата сънародничка Елеонора Остермейер. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Две изложби посветени на България откриха в Букурещ

Две изложби с културни и природни забележителности от страната ни бяха открити в българското посолство в Букурещ от служебнте министри на туризма Евтим Милошев и на културата Найден Тодоров, заедно с посланик Радко Влайков.  "Светът познава България..

публикувано на 08.10.24 в 12:24

Епископската базилика на Филипопол е сред номинираните за архитектурните награди SHARE 2024

Днес в Атина ще се проведе церемония за присъждане на архитектурните награди SHARE 2024. Сред номинираните в категория "Културно наследство" е проектът за консервация, реставрация, експониране и изграждане на защитно покритие на Епископската базилика..

публикувано на 08.10.24 в 08:15

В Берлин представят творчеството на художниците Ангел и Недялко Каранешеви

В Българския културен институт в Берлин /Leipziger Str. 114 – 115, 10117 Berlin/ тази вечер от 19.00 ч. се открива изложба по повод 50-годишнината от смъртта на Ангел Каранешев и 60-годишнината от кончината на Недялко Каранешев. Целта на изложбата е..

публикувано на 08.10.24 в 07:10