Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България завърши наравно с Люксембург в мач от Лигата на нациите

Снимка: БТА

Българският национален отбор по футбол постигна нулево равенство като домакин с Люксембург в Лигата на нациите.

“Лъвовете” получиха подкрепата на над 16 хил. фенове на пловдивския стадион “Христо Ботев”, но това не им помогна да пробият отбраната на съперника. Въпреки че имаха игрово предимство почти през целия двубой, възпитаниците на Илиан Илиев не успяха да създадат чисти положения пред противниковата врата.

Главният съдия Давид Шмайц от Словения показа цели 11 жълти картона на играчите на двата отбора.

За нашите футболисти това е девети пореден мач без загуба – те имат в актива си две победи и седем равенства. В следващия си мач националният ни отбор ще гостува на Северна Ирландия. България и Северна Ирландия оглавяват своята група с 5 точки от три мача.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Лия Каратанчева

Лия Каратанчева с шанс за първа титла на сингъл при жените

Тенисистката Лия Каратанчева достигна до финала на турнира на клей във Виена с награден фонд 60 хил. долара, побеждавайки в два сета (6:2, 6:3) хърватката Ива Приморац. Ако спечели и следващия си мач, 20-годишната българка ще завоюва първа титла..

публикувано на 07.09.24 в 16:11

Стартира десетият "София Екиден маратон"

Над 500 участници в "София Екиден маратон" се впуснаха в надпревара по ключови улици и кръстовища в центъра на столицата между Националния стадион "Васил Левски" и Националния дворец на културата. Бягането се провежда за десета поредна година в Деня на..

публикувано на 06.09.24 в 10:35
Ружди Ружди

Голямата победа на Ружди Ружди обединява цяла България

“ Поздравления за волята, постоянството и високия спортен дух на Ружди Ружди, който спечели златния медал в тласкането на гюле (категория F55) на Параолимпийските игри в Париж .” С тези думи, написани на официалната си фейсбук страница, президентът..

публикувано на 31.08.24 в 10:09