Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България завърши наравно с Люксембург в мач от Лигата на нациите

Снимка: БТА

Българският национален отбор по футбол постигна нулево равенство като домакин с Люксембург в Лигата на нациите.

“Лъвовете” получиха подкрепата на над 16 хил. фенове на пловдивския стадион “Христо Ботев”, но това не им помогна да пробият отбраната на съперника. Въпреки че имаха игрово предимство почти през целия двубой, възпитаниците на Илиан Илиев не успяха да създадат чисти положения пред противниковата врата.

Главният съдия Давид Шмайц от Словения показа цели 11 жълти картона на играчите на двата отбора.

За нашите футболисти това е девети пореден мач без загуба – те имат в актива си две победи и седем равенства. В следващия си мач националният ни отбор ще гостува на Северна Ирландия. България и Северна Ирландия оглавяват своята група с 5 точки от три мача.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Приключва екстремната тридневна надпревара "Пирин ултра"

В Пирин се провежда един от най-предизвикателните маратони в България – ултрамаратонът "Пирин Ултра". Надпреварата е сред величествената красота, каменистите пътеки и върхове на планината от 21 до 23 септември.  Според възможностите си участниците се..

публикувано на 23.09.24 в 09:20

България се включва в Европейската седмица на спорта #BeActive

За десета година България се включва в Европейската седмица на спорта #BeActive. В периода 23-30 септември Министерството на младежта и спорта организира множество събития за насърчаване на активното спортуване, подобряване на физическата активност на..

публикувано на 23.09.24 в 06:10

Отбори от 19 страни на Фестивал по гимнастика за хора над 50 години в Бургас

От днес Бургас е домакин на първия за страната ни Европейски фестивал по гимнастика за хора над 50 години (Golden Age Gym Festival 2024). В събитието, което ще продължи до 27 септември, участват над 1 400 представители от 19 държави от Европа и Япония...

публикувано на 22.09.24 в 10:27