Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Видео поредица на Радио България "Време за разговор"

Най-доброто време в живота - 1 част

Снимка: Красимир Мартинов

Как изглежда младостта и живота в България през погледа на две студентки от Пловдивския университет – това е основният лайтмотив на новия епизод от видео поредицата на Радио България - „Време за разговор“.

Най-доброто време в живота - 1 част

Герой на първата част е Арина Димова - бесарабска българка от Молдова. Преди по-малко от година тя идва в България, за да изучава „Лингвистика с информационни технологии“ в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, а пред Георги Каиш споделя опита си от живота в чуждата държава и описва културните прилики и разлики между българите в Молдова и сънародниците им в България.

Във втората част ще се срещнем с българската състудентка на Арина – Силвия Любенова, за да научим от нея как се възприемат чуждестранните студенти у нас, лесно ли се общува с тях и доколко нейният мироглед се покрива или различава с този на Арина. 

Още от категорията

Кога и как възникват предаванията за чужбина на българското радио (Част 2)

След като до 50-те години на ХХ в. вече са създадени предаванията на френски, английски, немски, италиански, турски, гръцки, сърбохърватски и албански език, през 1956 г. Българското радио създава и емисиите на арабски език . Това действие е..

публикувано на 15.05.22 в 08:15

201 са положителните проби за Covid-19

201 са новите случаи на коронавирус в България при направени 3195 теста през последното денонощие. Положителни са 6,29 % от пробите, показват данните в Единния информационен портал. Новопостъпили в болница с инфекцията са 13 пациенти. Общият брой на..

публикувано на 08.05.22 в 10:21

4,9% са положителните проби за Covid-19

263 са новите случаи на коронавирус в България за последните 24 часа. Положителни са 4,9% от направените 5362 теста, показват данните на Единния информационен портал към полунощ. В болница с Covid-19 са 878 души, от тях 83 са в интензивно отделение...

публикувано на 01.05.22 в 10:12