rosica Mateva

Zgjedhjet e prillit do të kushtojnë 12 milionë leva

Organizimi dhe mbajtja e zgjedhjeve të gjashta radhazi për dy vitet e fundit do të kushtojë 12 milionë leva (6.1 milionë euro), tha për bTV Rosica Mateva, nënkryetare e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ). Më 2 prill, bullgarët do të votojnë në..

03.02.23 12:00 |
Rumen Radev

Data e zgjedhjeve të ardhshme parlamentare është 2 prilli

Duke pasur parasysh sfidat teknike para Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ), zgjedhjet do të mbahen në datën më të hershme të mundshme në të cilën nuk do të ketë rrezik për votim me makinë, në mënyrë që të respektohet ligji që dikton që çdo shtetas..

24.01.23 19:01 |

Ndryshimet në rregullat zgjedhore indinjuan partitë parlamentare

Deputetët nga “Po e vazhdojmë ndryshimin” dhe “Bullgaria demokratike” dolën nga salla plenare në shenje proteste kundër ndryshimeve të miratuara nga Komisioni ligjor në Kodin Zgjedhor. Ata do të kthehen në sallë gjatë votimit të ndryshimeve në lexim..

17.11.22 11:47 |
Bojko Borisov

Lideri i GERB shprehu dyshime për zëvendësimin e votës makinerike

Kreu i partisë GERB Bojko Borisov shprehu dyshimin se rezultatet e makinerive të votimit u falsifikuan. Në një vizitë në Stara Zagora, ai deklaroi se dërgoi sekretarin e partisë në Komisionin Qendror të Zgjedhjeve për të hapur makineritë dhe për të..

10.10.22 12:33 |
Cvetozar Tomov

Ata që votuan “nuk mbështes askënd” u dyfishuan në zgjedhjet e fundit

Njerëzit gjithnjë e më shumë po zgjedhin opsionin “Nuk mbështes askënd”, komentoi për televizionin “Nowa News” zëdhënësi i Komisionit Qendror të Zgjedhjeve Cvetozar Tomov. Në zgjedhjet e mëparshme me të votuan rreth 35 mijë persona, rritja e kësaj vote..

06.10.22 11:42 |

Votimi përfundoi në Australi dhe Zelandën e Re

Filluan të hapin seksionet në Amerikën e Veriut dhe Kanada. Votimi përfundoi në Zelandën e Re dhe Australi. Por, rezultatet e rajonit do të shpallen pas përfundimit të ditës së zgjedhjeve, tha zëdhënësi i komisionit Cvetozar Tomov.

02.10.22 16:32 |
Rosica Mateva

Ata që kanë të drejtë vote janë të përafërt me numrin e popullsisë

Pak më shumë se 6.6 milionë qytetarë bullgarë kanë të drejta zgjedhore, pavarësisht se ku jetojnë në botë, tha për bTV Rosica Mateva, Nënkryetare dhe Zëdhënëse e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve. Numri i votuesve përafrohet me numrin e popullsisë..

26.09.22 12:04 |

Të gjitha faturat e votave në makinë do të numërohen

Makineritë në të cilat bullgarët do të votojnë në SHBA, Kanada, Britaninë e Madhe dhe Greqi tashmë u dërguan, njoftoi zëdhënësja e Komisionit Qendror të Zgjedhjeve (KQZ) Rosica Mateva. 301 janë seksionet jashtë shtetit ku do të bëhet votimi me..

22.09.22 12:14 |

Certifikuan zyrtarisht softuerin e makinave të votimit

Në Ministrinë e Qeverisjes Elektronike u krye hapi i fundit i legalizimit të makinerive të votimit - ndërtimi i besueshëm i softuerit të makinerive dhe gjenerimi i kodit hesh. Kjo ndodhi në një mjedis të mbrojtur para vëzhguesve të huaj dhe..

20.09.22 11:16 |

KQZ tregoi makineritë e votimit dhe mbrojtjet që garantojnë se pajisjet nuk mund të manipulohen

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve (KQZ) u tregoi gazetarëve makineritë e votimit dhe mbrojtjet që garantojnë se pajisjet nuk mund të manipulohen. Demonstrimi ishte i nevojshëm për shkak të sasisë së informacionit, sidomos në rrjetet sociale, se mund..

15.09.22 17:33 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна