Eмисия новини
от 20.00 часа

Romani bullgar “Fizika e trishtimit” tashmë do të mësohet në Universitetin e Varshavës

“Është një ndjenjë e jashtëzakonshme të gjesh romanin “Fizika e trishtimit” pranë pikërisht këtyre 15 veprave të paharrueshme të përfshira në kursin “Letërsia Botërore Bashkëkohore” në Universitetin e Varshavës.” Çdo një prej tyre është nga librat..

16.05.21 08:05 |

Na pret një sezon i vështirë turistik

Midis 60 dhe 70 për qind të hoteleve të mëdhenj në det nuk do të hapen gjatë sezonit turistik veror, mendon Georgi Nikollçev, kryetar i Asociacionit të Pronarëve në Turizëm. Arsyeja është “pasiguria absolute për mysafirët që do të vijnë nga..

03.05.21 12:59 |

U asgjësuan 10 tonë mish pule nga Polonia me salmonela

Agjencia Bullgare e Sigurisë së Ushqimeve dërgoi për asgjësim 9900 kg mish të ngrirë pule nga Polonia, të kontaminuara me salmonela, njoftoi Agjencia e Ushqimeve. Dërgesa u sekuestrua që me furnizimin në Bullgari dhe nuk u lejua që mishi të shitet..

08.04.21 20:06 |

Ministri i Turizmit hap një zyrë turistike në Poloni

Pas një ndërprerje 30-vjeçare, Bullgaria rivendos përfaqësinë e saj të turizmit në Ministrinë e Turizmit në Poloni. Ajo do të hapet më 22 shkurt nga Ministrja e Turizmit Marijana Nikollova. “Qëllimi kryesor i programit për reklamën turistike..

22.02.21 07:05 |

Burgasi pret gjatë verës turistë nga Rusia, Çekia dhe Polonia

Ministrja e Turizmit Marijana Nikollova inspektoi Aeroportin e Burgasit dhe u takua me Frank Quante, kryedrejtor ekzekutiv i koncesionerit “Fraport Twin Star Airport Management”. Priten 6400 fluturime gjatë stinës 2021 në qytetin Burgas..

15.01.21 15:10 |
Ministrja Angellkova

Bullgaria do të tërheqë turistë nga vendet me situatë analogjike epidemiologjike

Ministrja e turizmit Nikolina Angellkova diskutoi në bisedime telefonike dhe takime online daljen nga situata e krizës me përfaqësues të institucioneve dhe biznesit në Rumani, Greqi, Gjermani, Poloni, Çeki, Turqi, Izrael dhe nga vende të tjera. “..

11.06.20 20:08 |
Agjencia Bullgare për Sigurinë e Ushqimeve

Mbi 19 tonë mish nga Polonia do të asgjësohet për shkak të salmonelës

Agjencia Bullgare për Sigurinë e Ushqimeve konstatoi praninë e salmonelës në mish pule të dërguar nga Polonia. Dërgesa është me 19 695 kilogramë kofsha pule. Mishi nuk ka arritur deri në dyqanet e tregtisë me pakicë, informuan nga Agjencia. Para..

20.05.20 16:49 |

Ndaluan shitjen e mishit të pulave nga Polonia

Agejncia Bullgare e Sigurimit të Ushqimeve zbuloi salmonelë në mish pule nga Polonia. Tërë sasia nga më se 32 tonë nuk u lejua të hyjë në tregun bullgar. Agjencia ka përforcuar kontrollimi mbi importin e mishit të pulave nga Polonia. Për rastin u..

21.04.20 19:21 |
Ministrja Nikolina Angellkova

Nikolina Angellkova është në Poloni me përfaqësues të turizmit bullgar

Ministrja e turizmit Nikolina Angellkova është për vizitë pune në Varshavë, e shoqëruar nga delegacioni bullgar, në të cilin marrin pjesë kryetarë bashkie dhe përfaqësues të biznesit turistik.   Në programin e Angellkovës është parashikuar..

17.02.20 13:20 |

Janë ndaluar 21 tonë mish shpendësh nga Polonia

Agjencia Bullgare e Sigurisë së ushqimit njoftoi se ka konstatuar një ekzistencë të baktereve salmonela në një dërgesë prej afro 21 tonë mish shpendësh të prodhuar në Poloni, të paracaktuar për një firmë bullgare. E gjithë sasia është e ndaluar...

24.12.19 14:16 |
Всички новини: днес | вчера