Eмисия новини
от часа
Adrian Nikollov

Pagat e industrisë do të arrijnë pagat e sektorit IT

Në vitin 2023, përqindja e të rinjve që nuk punojnë dhe nuk mësojnë nën moshën 29 vjeç ishte 13.8 për qind krahasuar me 15.1 për qind një vit më parë. Në sfondin e BE-së, kjo përqindje në Bullgari mbetet e lartë. 1/7 e të rinjve joaktivë kanë arsim të..

19.04.24 10:31 |

Një filial i Universitetit në qytetin Ruse do të hapet në Taraklia

Një filial i Universitetit Ruse do të hapet në qytetin moldavian Taraklia. Kjo u vendos me një dekret të Këshillit të Ministrave. Udhëheqja e Universitetit në Ruse përpiqet për të hapur një filial të tij në qytetin moldavian që nga viti 2016...

28.03.24 17:32 |

Bullgarët janë të shqetësuar për gjëra më të rëndësishme sesa kriza politike

Për 2/3 e bullgarëve, problemet më të rëndësishme janë "papunësia" - 39 për qind dhe kostoja e jetesës - 26 për qind, sipas një sondazhi përfaqësues të Eurobarometrit nga shkurti 2024. Për 28 për qind, kujdesi shëndetësor është shqetësimi tjetër më..

27.03.24 12:24 |

Sofja pret edicionin e 20-të të "Edukimit Botëror"

Më 23 mars, në Sofje fillon edicioni i 20 jubilar i ekspozitës “Arsimi Botëror”. Në të marrin pjesë shtatëdhjetë institucione të arsimit të lartë dhe të mesëm dhe qendra për programe verore të gjuhës nga 17 vende, njoftuan organizatorët nga..

23.03.24 05:05 |

Hiqen taksat për studentët dhe doktorantët në institucionet publike të arsimit të lartë

Tarifat e shkollimit për studentët dhe doktorantët kontratë shtetërore të hiqen këtë vit akademik. Kështu vendosi qeveria me ndryshimet e propozuara në Ligjin e Arsimit të Lartë. Qëllimi është të përmirësohet aksesi i studentëve në arsimin e lartë, si..

13.03.24 15:41 |

Universitete nga Evropa dhe Japonia prezantohen në një ekspozitë të specializuar në Sofje

Edicioni pranveror i ekspozitës "Arsim për një karrierë të suksesshme - 2024" hap dyert në Sofje më 9 mars. Në të, studentët bullgarë që dëshirojnë të studiojnë jashtë mund të zgjedhin një degë ose një universitet. Të gjithë mund të njihen me..

09.03.24 09:05 |

Universiteti i Ekonomisë Kombëtare dhe Botërore vazhdon të mbajë titullin për universitetin më prestigjioz në Bullgari

Universiteti i Ekonomisë Kombëtare dhe Botërore (UNSS) mori edhe një vit “Oskar Akademik”, njoftoi BTA. Sistemi i vlerësimit të shkollave të larta e përcakton UNSS si një shkollë të lartë me akreditimin më të lartë institucional. Sipas punëdhënësve..

15.02.24 10:46 |

Në Manastir, Shkup dhe Strumica paraqesin mundësitë për studime në Bullgari

Takimi informativ për promovimin e arsimit të lartë bullgar në Maqedoninë e Veriut do të mbahet më 9 shkurt në Manastir, më 10 shkurt në Shkup dhe më 11 shkurt në Strumicë. Takimi me të rinjtë që dëshirojnë të vazhdojnë shkollimin në Bullgari..

09.02.24 13:51 |

Ofruesi i tretë më i madh i internetit në Indi është një kompani bullgare

Bullgaria dhe India synojnë të rivendosin marrëdhëniet intensive diplomatike. Gjatë vizitës së punës së kryetarit të Kuvendit Popullor Rosen Zheljazkov në Delhi, u diskutua thellimi i bashkëpunimit në sfera të ndryshme. Investimet do të inkurajohen me..

05.01.24 12:12 |
Festimi i përbashkët i 150 vjetorit të vdekjes së Apostullit

Vasill Levski është patron i shkollës më të vjetër bullgare në Paris

Shkolla e së dielës "Vasill Levski" është themeluar në vitin 2006 dhe është më e vjetra nga 5 shkollat ​​bullgare në kryeqytetin francez. Edhe kur e kalojnë për herë të parë pragun e saj, fëmijët mësojnë se kush është Apostulli i Lirisë, sepse portreti i..

14.12.23 07:30 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна