Eмисия новини
от часа

Çmimet e banesave në Bullgari janë rritur me 10% brenda një viti

Në tremujorin e katërt të vitit 2023, çmimet e banesave në Bullgari janë rritur me 10,1% krahasuar me tremujorin e katërt të vitit 2022. 10,5% është rritja e çmimeve të banesave të reja dhe 9,8% e banesave ekzistuese. Këtë e tregojnë të dhënat e..

25.03.24 15:57 |

Efikasiteti energjetik i ndërtesave: (pa)mundësia bullgare dhe standardet e reja evropiane

Nuk do të mjaftojë më ndërtimi i ndërtesave më të gjelbra, por duhet të rinovohen edhe ato ekzistuese. Ritmi i rinovimit të ndërtesave të vjetra në Bashkimin Evropian është shumë nën pritshmëritë - vetëm 1% dhe 1.5% çdo vit, por për të arritur..

20.03.24 17:35 |

Banka Kombëtare Bullgare pret rritje ekonomike, investimet në prona të paluajtshme po vazhdojnë

Banka Kombëtare Bullgare pret që tendenca drejt ngadalësimit të rritjes ekonomike të ndalet. Në gjysmën e parë të vitit 2024, ekonomia do të rritet e mbështetur nga perspektiva e përmirësuar e kërkesës së jashtme për mallra dhe shërbime bullgare,..

26.02.24 10:58 |

Bullgari merr 180 mijë leva /92 mijë euro/ kredi për shtëpi dhe e paguan për 25 vjet

Shuma mesatare e kredive të dhëna rishtazi të siguruara me pasuri të paluajtshme rezidenciale po rritet vazhdimisht - nga 156 mijë leva /80 mijë euro/ në vitin 2022, në 180 mijë leva në tremujorin e tretë të vitit 2023 nën ndikimin e rritjes së çmimit të..

19.01.24 15:23 |

Bullgaria është ndër destinacionet në Evropën Lindore me çmime më të leverdishme të pasurive të paluajtshme

Bullgaria është destinacioni më tërheqës në të gjithë Evropën Lindore për investime në pasuri të paluajtshme në qytetet kryesore. Ndër qytetet e mëdha në vendin tonë, Plovdivi është me çmime më të përballueshme të pronësive të paluajtshme, i..

07.01.24 12:35 |

Gjithnjë e më shumë ukrainas po blejnë shtëpi në Bullgari

Lufta në Ukrainë dhe vala e refugjatëve drejt Bullgarisë kanë ndikuar në tregun e qirave, i cili deri atëherë ishte i bllokuar për shkak të pandemisë. Çmimet e qirave në vend janë rritur me rreth 30-40%. Kështu tha në një intervistë për Radio Varna..

28.02.23 15:12 |

Rritja e normave të interesit dhe tkurrja e tregut të banesave nuk do të ndikojnë në çmimet e banesave

Një tkurrje e lehtë e tregut të pasurive të paluajtshme për banesa është vërejtur në tremujorin e tretë të vitit. Sipas të dhënave të fundit nga ekspertët, pavarësisht rritjes së pritshme të normave të interesit dhe inflacionit, çmimet e banesave do të..

04.11.22 16:58 |

Gjithnjë e më shumë prona po blihen në Bjalla

Qyteti Bjalla ndodhet në kufirin midis rretheve Varna dhe Burgas, pothuajse në distancë të barabartë nga ato dy qytetet detare. Vija bregdetare e bashkisë karakterizohet nga një kombinim i bregut shkëmbor, gjireve të vegjël dhe plazheve me duna..

04.06.22 11:45 |

Si kanë ndryshuar çmimet gjatë vitit?

Në nëntor 2021, indeksi i çmimeve të konsumit u rrit me 6,3% krahasuar me të njëjtin muaj të vitit 2020. Rritja më e madhe e çmimeve gjatë vitit është regjistruar në sektorin e transportit - me 18,3%. Rënia më e madhe e çmimeve është regjistruar..

31.12.21 14:39 |
Dimitër Radev

Aplikimi i euros do të rrisë të ardhurat e bullgarëve

Në vitin 2022, inflacioni në Bullgari do të vihet nën kontroll, parashikoi për bTV Dimitër Radev, guvernator i Bankës Popullore Bullgare /BNB/. Anëtarësimi në eurozonë do të rrisë të ardhurat. Nuk është rastësi që sindikatat janë ndër..

06.12.21 13:49 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна