Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2022 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Aplikimi i euros do të rrisë të ardhurat e bullgarëve

Dimitër Radev
Foto: BGNES

Në vitin 2022, inflacioni në Bullgari do të vihet nën kontroll, parashikoi për bTV Dimitër Radev, guvernator i Bankës Popullore Bullgare /BNB/.

Anëtarësimi në eurozonë do të rrisë të ardhurat. Nuk është rastësi që sindikatat janë ndër mbështetësit më të mëdhenj të procesit. Kursi i këmbimit të levit ndaj euros gjatë fillimit të përdorimit të monedhës së përbashkët do të mbetet fiks - 1,95583 leva për 1 euro. Depozitat e njerëzve do të konvertohen automatikisht në euro. Të dy monedhat do të përdoren paralelisht për një periudhë të shkurtër tranzicioni, tha guvernatori i BNB.

Radev vuri në dukje se ka një rritje në blerjet e banesave, por nuk mund të flitet për një "flluskë pronash" dhe kursimet bankare të qytetarëve po vazhdojnë të rriten.


Më shumë nga rubrika

Çmimet u rritën ndjeshëm dhe kjo ndryshoi edhe qëndrimet e bullgarëve për kursimet e tyre

Aktualisht jemi në një periudhë transformimi global të ekonomive në mbarë botën, biznese të reja po shfaqen dhe të tjera po ndryshojnë dhe kjo reflektohet edhe në vendin tonë, thonë ekspertët financiarë. Ata këshillojnë njerëzit që të vazhdojnë të..

botuar më 22-01-21 7.15.PD

Investitorët austriakë: Klima e biznesit në Bullgari është inkurajuese

Austria është ndër investitorët kryesorë në Bullgari. 4.6 miliardë euro janë investimet e 350 kompanive austriake. Mbi 20 000 bullgarë punojnë në kompani austriake. Situata ekonomike dhe politike në Bullgari është “inkurajuese” – kështu e..

botuar më 22-01-20 7.31.MD

Qarkullimi i Bursës Bullgare u rrit me 106 për qind në vitin 2021

Bursa Bullgare regjistroi vitin 2021 si një nga vitet më të suksesshme në historinë e saj, me një xhiro prej 819 milionë leva. Kjo paraqet një rritje prej 106 për qind krahasuar me vitin e mëparëshëm 2020, njoftojnë nga bursa. Numri i..

botuar më 22-01-20 5.35.MD
Подкасти от БНР