Programi i ditës
Madhësia e tekstit
Radioja Kombëtare Bullgare © 2023 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Rritja e normave të interesit dhe tkurrja e tregut të banesave nuk do të ndikojnë në çmimet e banesave

Foto: Jana Bojanova

Një tkurrje e lehtë e tregut të pasurive të paluajtshme për banesa është vërejtur në tremujorin e tretë të vitit. Sipas të dhënave të fundit nga ekspertët, pavarësisht rritjes së pritshme të normave të interesit dhe inflacionit, çmimet e banesave do të vazhdojnë të rriten pasi kërkesa është më e madhe se ofertat. Kjo është edhe arsyeja e rritjes së ndjeshme të vërejtur të çmimeve të pasurive të paluajtshme gjatë vitit të kaluar. Një studim i Shoqatës Kombëtare të Pasurive të Paluajtshme, i kryer për pjesën juglindore të Sofjes, tregon se blerësit kryesorë janë nga mosha 24 deri në 54 vjeç. Ata preferojnë ndërtimet e reja, ku gjysma e blerësve të rinj përdorin një kredi me një bashkëpagesë midis 10 dhe 30%.

Më shumë nga rubrika

Më shumë se 20 për qind e prodhuesve parashikojnë rritje të çmimeve të tyre

Në janar, situata ekonomike e vendit mbeti afërsisht në nivelin e saj nga dhjetori 2022, me një klimë më të favorshme biznesi të evidentuar në industri dhe tregtinë me pakicë, por me një përkeqësim në ndërtim dhe shërbime. Këtë e tregojnë rezultatet..

botuar më 23-01-30 6.16.MD

Një kompani austriake po zgjeron prodhimin e saj me një fabrikë të re në Asenovgrad

Një nga prodhuesit më të mëdhenj austriak të pajisjeve të skive në botë, i vendosur në Çepellare(Bullgari Jugore), do të ndërtojë një fabrikë të re në Bullgari. Prodhimi i ri pritet të nisë këtë vit në Asenovgrad, i cili ndodhet jo shumë larg..

botuar më 23-01-29 8.10.PD

Brenda një viti, inflacioni i afroi çmimet në Bullgari me çmimet mesatare evropiane

Shpenzimet e familjeve bullgare janë rritur në mënyrë dramatike. Në një vit, shuma e mirëmbajtjes për një familje 3 anëtarësh është rritur me 366 leva dhe të ardhurat mujore neto të nevojshme arrijnë në 2432 leva. Tani, krahasuar me vitin 2021,..

botuar më 23-01-28 12.25.MD