Eмисия новини
от 21.00 часа

Valentin Jordanov – bullgari që ndryshoi pamjen e Las Vegasit

Valentin Jordanov është një njeri pozitiv dhe i suksesshëm i cili transformon Las Vegasin me instalacionet, pikturat dhe skulpturat e tij të jashtëzakonshme shumëngjyrëshe. Historia e piktorit bullgar është pushtuese dhe motivuese. Ai është..

11.09.22 12:45 |

Zarja Vrabçeva nga Londra: Mundësia për të punuar në Bullgari është gjithmonë në mendimet e mia

Aftësi, talent dhe një dozë fat janë të mjaftueshme ndonjëherë për të realizuar ëndrrat tuaja më të çmendura. Pikërisht ato, si dhe mungesa e paragjykimeve në lidhje me origjinën, fenë apo besimet, e ndihmojnë bashkatdhetaren tonë Zarja Vrabçeva..

18.08.22 07:15 |
Ilijan Kolev

Piktorit Ilijan Kolev iu dha një çmim në Paris

Piktura e artistit Ilijan Kolev “Konstrukcion IX”, me të cilën ai mori pjesë në sallonin e vjeshtës në Paris, mori çmim nga juria e Shoqatës “Salon d’Automne de Paris”. Abstraksionisti u zgjodh për të marrë pjesë në sallon për të dytin vit radhazi..

02.11.21 11:37 |

“Të kthehesh në shtëpinë e babait...” – një bullgare në Çeki tregon

Bashkatdhetarja jonë Nadja Shurellova-Novotna, me pseudonimin artistik Nadja Shurell, jeton prej 20 vjetëve në Çeki. Ajo ka përfunduar shkollën e mesme të arteve figurative në Sofje, kurse më shumë se 15 vjet merret me projektim dhe dizajn të..

03.10.20 07:05 |

Mylèna Atanassova-me një vend të rezervuar në botën e modës së lartë

“Shija kultivohet. Eleganca është lumturi” - kështu me këshilla për elegancë në çdo gjë dhe kudo fillon rruga drejt suksesit në botën e modës së lartë të Mylèna Atanassovës.  Bullgarja prej viteve shpërndan angazhimet dhe kohën e vet midis..

04.09.20 11:53 |

Ditë të dizajnit dhe të modës në Universitetin e Ri Bullgar

Me një paletë të pasur veprimtarish e priti muajin maj Universiteti i Ri Bullgar. Dhe më saktë me Ditë të Dizajnit Artistik dhe të Modës. Ideja e projektit është që studentët të prezantojnë veprat e tyre. Brenda këtyre ditëve organizohen parade të..

10.05.17 13:09 |

Dizajneri i bizhuterisë Milko Bojarov fitoi Konkursin “International Talent Support”

“Quhem Milko dhe jam 23 vjeçar. Kam mbaruar Akademinë Kombëtare të Arteve në klasën e Dimitër Delçevit dhe bëj stoli”. Kështu prezantohet ai. Ndërsa ne po shtojmë – familjen e ka Bojarov, është nga Sofja dhe është mbajtësi i sivjetshëm i Çmimit të parë të..

23.08.13 12:04 |
Projekti “Alphapretation Bulgaria” paraqiti këndvështrimet e artistëve të rinj ndaj alfabetit bullgar.

20 artistë të huaj në Sofia Design Week

Mbi 100 aktivitete në 50 vende, 150 dizajnerë prej 20 vendeve, mbi 8 ditë program intensiv kulturor plotë me ekspozita, prezantime, ligjërata, projektime, diskutime dh punishte – kjo është vetëm një pjesë nga statistika e thatë për edicionin e katërt të..

08.06.12 12:06 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна