Eмисия новини
от 19.00 часа

Turizmi aventuresk pritet që të rikuperohet më shpejt

Deri më 4 vjet më shpejt nga e pritura do të rivendoset industria e turizmit aventuresk në krahasim me atë masiv. Kjo prognozë është e regjistruar në një raport të Organizatës Botërore për Turizmin Aventuresk. Turizmi aventuresk është i lidhur..

25.07.21 11:45 |

Festival veror në malin Vitosha pranë Sofjes

Edicioni i 7 i Festivalit Veror Vitosha ditën e shtune, më 10 korrik, do të kënaqë mijëra adhurues të malit dhe sporteve. Ngjarja fillon në orën 11.00 para dite në lëndinën përpara shtëpisë turistike Momina Skalla në malin afër Sofjes - Vitosha...

10.07.21 09:05 |
Marija Nikollova

Bullgarja Marija Nikollova u bë e dyta në Lavaredo Ultra Trail

Bullgarja Marija Nikollova përfundoi e dyta midis grave në Lavaredo Ultra Trail në Itali, një nga garat më të vështira malore. Pjesëmarrësja bullgare në distancën 80 kilometra me një zhvendosje prej 4100 m është një rekordere nga Vrapimi në Vitosha..

28.06.21 16:10 |

A do të shpëtojë mali Vitosha nga ndotja me kanoçe alumini?

Një pjesë nga shtëpitë e pushimit në malin Vitosha, mali i cili është në një afërsi të drejtpërdrejtë me kryeqytetin tonë, do të pajisen me makina të specializuara për kompresimin e kanoçeve prej alumini në kuadrin e iniciativës së “ Klubit Malor..

22.06.21 07:00 |

Po instalojnë rafte biçikletash në autobusë

Adhuruesit e çiklizmit malor në Sofje tanimë mund të arrijnë më shpejt dhe më lirë deri në rrugët e çiklizmit në malin Vitosha. Kjo po bëhet e mundur pasi gjatë muajit të ardhshëm 5 autobusëve në të dyja linjat e transportit urban, të cilat çojnë..

25.04.21 08:10 |

Një britanik i pasionuar pas malit Rodopa tregon

Mijëra qytetarë britanikë kanë zgjedhur Bullgarinë për atdhe të tyre të dytë. Ata vijnë këtu për shkak të klimës së mirë, çmimeve të ulëta dhe jo në vend të fundit - për shkak të natyrës. Dhe as pandemia, as Brexiti janë në gjendje t’i privojnë nga..

16.03.21 07:15 |

Dita e një familjeje bullgare nga Rodopet: Atixhe dhe Mustafa

Malet Rodope janë burim i bukurive të pashtershme natyrore. Turisti kureshtar, i etur për një kontakt me mënyrën e jetës dhe traditat e bullgarëve në këto toka dhe sot mund të zhytet në të kaluarën, duke vizituar ndonjë nga fshatrat e strukur në..

01.03.21 07:05 |

Parku Kombëtar “Rilla” shënon përvjetorin e vet të 29-të

Parku Kombëtar Bullgar "Rilla" u shpall si i tillë në datën e sotme në vitin 1992. Ai shënon 29 vjetorin e themelimit të tij me një ditë të dyerve të hapura në qendrat e tij të vizitorëve, raportoi korrespondentja jonë Keti Trençeva nga..

24.02.21 10:44 |

Rreziku nga ortekët në male po mbetet

Ekzistojnë parakushte për përkeqësimin e situatës në malet bullgare në lidhje me ortekë të mundshëm, prandaj nuk rekomandohen shëtitjet në male gjatë fundjavës së ardhshme. Për këtë paralajmëroi Tervell Totev nga Shërbimi Malor Shpëtimtar në një..

29.01.21 12:38 |

Rrezik orteku në mal

Për rrezik të madh orteku në mal paralajmëron Shërbimi shpëtimtar malor pranë Kryqit të Kuq Bullgar. Kushtet në mal do të bëhen më të rënda për shkak të borës që pritet. Dje një skiator 18 vjeçar u mbyt nga një ortek dhe vdiq në majën Todorka..

25.01.21 10:13 |
Всички новини: днес | вчера