Eмисия новини
от 04.00 часа

Varna është organizatore e forumit turistik Ekspo “Destinacioni Varna”

Një nga forumet më të rëndësishme turistike në kryeqytetin tonë detar mbahet këtë fundjavë – nga 7 deri më 9 tetor. Në ekspozitën Turizëm Ekspo “Destinacioni Varna” marrin pjesë më se 100 firma që ofrojnë produkte dhe shërbime në sferën e turizmit –..

08.10.22 07:45 |

Ndërrojnë menaxhimin e “Bulgargaz”

Denica Zllateva, ish zëvendëskryeministre në qeverinë e përkohshme të Ognjan Gerxhikovit dhe kuadro е Partisë Socialiste Bullgare - ish-deputete dhe sekretare ndërkombëtare e partisë, pa përvojë në sektorin e energjetikës, u bë drejtore ekzekutive..

17.08.22 16:36 |
Ministrja Ninova

Kornelija Ninova urdhëroi ndryshimin e menaxhmentit të Kinteks

Ministrja e Ekonomisë Kornelija Ninova urdhëroi ndryshimin e menaxhimit të Kinteks - një kompani shtetërore për tregtinë e jashtme të produkteve ushtarake dhe teknologjive të mbrojtjes. Në vitin e kaluar Inspektorati i ministrisë inspektoi..

18.04.22 18:37 |
Ilijana Jotova

Ndryshimi është në ndërrimin e politikave, jo vetëm të qeverisë

Ndryshimi nuk ka të bëjë vetëm me ndërrimin e një qeverie me një tjetër. Ndryshimi është në ndërrimin e politikave që bën shteti, në ndërtimin e një lloji të ri të marrëdhënieve shoqërore. Ky ndryshim u nis nga presidenti Rumen Radev, tha..

04.02.22 17:08 |
Andon Balltakov

Drejtori i Përgjithshëm i BNR Andon Balltakov jep dorëheqjen

Drejtori i Përgjithshëm i Radios Kombëtare Bullgare (BNR) Andon Balltakov ka paraqitur një kërkesë për përfundimin e parakohshëm të kontratës së tij për menaxhimin e medias nga 6.8.2021. “Motivet janë thellësisht personale, kjo është arsyeja..

02.08.21 17:14 |
Stojço Kacarov

Po hartohet një plan për t’iu kundërvënë valës tjetër të Covid-19

Ministria e Shëndetësisë po harton një plan gjithëpërfshirës për t’iu kundërvënë valës tjetër të Covid-19. Kjo u njoftua nga Ministri i Shëndetësisë Stojço Kacarov. Plani do të përfshijë investime në sistem, indikatorë kur dhe në cilët tregues..

01.07.21 15:10 |
Doc.Hristo Hinkov

Mosbesimi në menaxhimin e pandemisë vonon vaksinimin

Sipas një analize të porositur nga Ministria e Shëndetësisë për arsyet që çuan në vdekshmëri të lartë në Bullgari gjatë pandemisë, nuk ka asnjë faktor unik që e vendos vendin në krye të këtij treguesi në Evropë. Arsyet janë komplekse, tha Prof...

01.07.21 13:48 |
Atanas Pekanov

Rishikimi i Planit për Rindërtimin e Bullgarisë po vazhdon

Plani i Rimëkëmbjes nuk është aq ambicioz sa duhet. Ne po punojmë për ta përmirësuar atë në mënyrë që të mund të dorëzohet, tha paraBNT Zëvendës Kryeministri për Menaxhimin e Fondeve të BE Atanas Pekanov. “Ka çështje të hapura, d.m.th...

20.05.21 12:17 |

Ambientalistët: Qeveritarët e ardhshëm duhet të kenë një vizion konkret për menaxhimin e resurseve ujore

Pas më pak se dhjetë vjetësh bota do të përballet me një mungesë globale të ujit dhe pandemia po e komplikon problemin, paralajmëron raporti vjetor i UNESCO-s, botuar me rastin e Ditës Botërore të Ujit 22 Marsit. Aktualisht rreth 2 miliardë njerëz..

22.03.21 11:31 |
Ilijana Jotova

Bullgaria nuk do të lejojë gjuhë urrejtjeje nga Shkupi

Nënpresidentja Iliana Jotova u shpall për ndryshimin e modelit të menaxhimit në mënyrë që bullgarët nga afër dhe nga larg ta njohin veten në qeveri. Këtë e thekson Jotova në raportin e shpërndarë për vitin e katërt të mandatit të saj. “Ne,..

01.02.21 13:51 |

Горещи теми

Войната в Украйна
Всички новини: днес | вчера