Eмисия новини
от 15.00 часа
Prof. Dimitër Ivanov

Prof. Dimitër Ivanov: Inflacioni do të jetë një problem më i madh sesa rritja ekonomike

“Ndoshta deri në fund të vitit 2021 do të evidentojmë një rritje prej afro 4.5 për qind, pasi 90 për qind e kësaj rritje i detyrohet huamarrjes dhe inflacionit të nënvlerësuar. Është e ulët përqindja e Produktit real të Brendshëm Bruto, i cili..

04.01.22 17:18 |

Ndaluan rritjen e çmimeve të shërbimeve celulare

Komisioni për Mbrojtjen e Konsumatorëve u ndaloi operatorëve celularë të rrisin çmimet e shërbimeve të tyre. Vendimi vjen pasi operatorët celularë shpallën rritjen e çmimeve të shërbimeve të kontratave vepruese. Sipas rregullatorit shtetëror bëhet..

23.12.21 16:05 |

Sliven ka të ngjarë të bëhet komuna e parë me elektrocentralin e vet

Këshilli Bashkiak i qytetit Sliven miratoi propozimin për ndërtimin e një centrali fotovoltaik mbi një sipërfaqe prej 450 dynymësh tokë komunale. Toka do t’i jepet me qira një investitori privat nëpërmjet një ankandi. Kështu Sliven ka të ngjarë të..

20.12.21 18:30 |

Banka Botërore pret rritje më të lartë në Bullgari

Banka Botërore ka rritur parashikimin e saj për zhvillimin e ekonomisë bullgare në vitin 2021. PBB-ja vjetore e Bullgarisë pritet të rritet me 3.7 për qind. Parashikimi i mëparshëm ishte për rritje në fund të vitit 2021 me 2.6 për qind. Por banka..

06.10.21 13:37 |

Çmimet e ushqimeve bazë në Bullgari po rriten

Në javët e fundit të gushtit dhe në fillim të shtatorit, ushqimet bazë, mallrat dhe shërbimet jo ushqimore u shtrenjtuan, tregojnë rezultatet e një sondazhi të Konfederatës së Sindikatave të Pavarura në Bullgari. Ai u realizua midis datave 26 gusht..

13.09.21 16:35 |
Kristalina Georgieva

Kristalina Georgieva: Inflacioni në vendin tonë ende nuk është shkak për shqetësim

Në sfondin e rritjes së çmimeve, pritjet për inflacionin në vendin tonë ende nuk janë shqetësuese, tha Kristalina Georgieva, drejtoreshë menaxhuese e Fondit Monetar Ndërkombëtar, në forumin ndërkombëtar “Career Kosher” në Sofje. Sipas saj, proceset e..

09.09.21 15:57 |

Çmimi i gazit natyror rritet me gati 20 për qind

Rritet çmimi i gazit natyror me gati 20.5 për qind që nga 1 shtatori. Këtë e vendosi rregullatori energjetik. Kështu, këtë muaj karburanti blu do të kushtojë 69 leva dhe 40 stotinka (35.50 euro) për megavat orë pa tarifa dhe taksa. Drejtori..

01.09.21 16:06 |

Kuvendi Popullor miratoi në leximin e parë azhurnimin e buxhetit

Rritja e produktit të brendshëm bruto prej 3.5 për qind me një rritje të caktuar të konsumit të familjeve prej 2.8 për qind dhe një rritje vjetore të pritshme prej 3.6 për qind. Këtë e parashikon përditësimi i buxhetit të shtetit, të cilin Kuvendi..

27.08.21 12:41 |

Rritje e shumëfishtë e migrantëve të paligjshëm

Sipas Policisë Kufitare shtatë herë u rritën përpjekjet e emigrantëve të paligjshëm për të hyrë përmes kufirit bullgaro-turk për 4 muajt e parë të 2021, krahasuar me të njëjtën periudhë në 2020. 3978 emigrantë të paligjshëm u ndaluan. 147 u..

14.05.21 15:08 |

KE pret rritje të produktit të brendshëm bruto të Bullgarisë në vitin 2021

Për shkak të pandemisë Covid-19, ekonomia e Bullgarisë u tkurr me 4.2 për qind në vitin 2020. Investimet ranë ndjeshëm në gjysmën e parë të vitit për shkak të pasigurisë së lartë ekonomike. Importet gjithashtu u tkurrën - me 6.6 për qind. Këtë..

12.05.21 15:14 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна