Eмисия новини
от 15.00 часа
Kornelija Ninova

Ministria e Ekonomisë propozon shpalljen e situatës së forcës madhore

Ministria e Ekonomisë do t’i paraqesë Këshillit të Ministrave në mënyrë retroaktive më 24 shkurt një propozim për shpalljen e situatës së forcës madhore për kompanitë e orientuara nga eksporti për shkak të luftës në Ukrainë, njoftoi Ministrja e Ekonomisë..

16.03.22 17:02 |

Kostot e mirëmbajtjes po rriten, fuqia blerëse po bie

1479 leva (756 euro) ishte paga e nevojshme për mirëmbajtjen e një punonjësi në fund të vitit 2021, sipas Institutit për Kërkime Sociale dhe Sindikaliste pranë Konfederatës së Sindikatave të Pavarura në Bullgari. Shuma u rrit me 130 leva..

03.02.22 13:39 |

BNB dhe qeveria ndryshojnë në parashikimet e tyre ekonomike

Banka Kombëtare Bullgare - BNB bëri një parashikim dukshëm më të keq për inflacionin dhe rritjen ekonomike sesa pritjet e Ministrisë së Financave. Sipas BNB në vitin 2022 inflacioni do të vazhdojë të jetë i lartë dhe në fund të vitit do të jetë 7.5..

01.02.22 15:27 |

Rritja e çmimeve është problemi kryesor për bullgarët

Rritja e çmimeve është sfida kryesore për qeverinë e re, sipas një anketimi të Agjencisë “Trend”, të porositur nga gazeta “24 Çasa”. 58 për qind e njerëzve besojnë se kjo është çështja më urgjente për t'u zgjidhur. Kabineti i Kryeministrit..

26.01.22 15:22 |

Rritje e lartë e PBB-së dhe deficit i lartë përcaktohen në buxhetin e vitit 2022

Zëvendëskryeministri dhe Ministri i Financave Asen Vasillev prezantoi projektbuxhetin për vitin 2022, të cilin do ta paraqesë në Parlament. Ai e quajti atë një buxhet të rritjes ekonomike, që nuk jep para me kapele e në thasë, por investon në..

21.01.22 14:05 |

Qarkullimi i Bursës Bullgare u rrit me 106 për qind në vitin 2021

Bursa Bullgare regjistroi vitin 2021 si një nga vitet më të suksesshme në historinë e saj, me një xhiro prej 819 milionë leva. Kjo paraqet një rritje prej 106 për qind krahasuar me vitin e mëparëshëm 2020, njoftojnë nga bursa. Numri i..

20.01.22 17:35 |
Asen Vasilev

Asen Vasilev: Është e domosdoshme një skemë e balancuar në ndihmë të biznesit për koston e lartë të energjisë elektrike

Skema për mbështetjen e biznesit për shkak të çmimeve të larta të energjisë elektrike duhet të jetë e balancuar, tha zëvendëskryeministri Asen Vasilev në mbledhjen e komisioneve parlamentare për financat dhe për energjetikën. Sipas tij, nuk është..

06.01.22 18:31 |
Borisllav Sandov

Eko-ministri premtoi sanksione më të larta për kompanitë ndotëse

Rritja drastike e sanksioneve për ndotësit industrialë të mjedisit dhe kontrolli i përforcuar me pajisje dhe ekspertë - këto synime i bëri të ditur në qytetin danubian Ruse Ministri i Ekologjisë dhe Zëvendëskryeministri për politikën klimatike..

06.01.22 15:57 |

Pensionet po rriten por dhe çmimet janë duke u rritur

Muaji i fundit i vitit të kaluar ishte një muaj i mirë për dy milionë pensionistët në Bullgari. Në prag të Krishtlindjes pensionet e tyre u rillogaritën. Përpara ndryshimit aplikohej një përqindje 1.2 për çdo vit sigurimi, e cila u rrit në 1.35%..

05.01.22 07:15 |
Aleksandër Nikollov

Ministri i Energjetikës tha se nuk do të lejohen falimentime për shkak të gazit

Për shkak të rritjes së ndjeshme të çmimeve të gazit këtë muaj ministritë e financave dhe të energjetikës do të adaptojnë masat me të cilat të ndihmojnë shoqatat e ngrohjes qendrore që të shmangin falimentimet dhe ndalimin e ngrohjes në dimër. Këtë..

04.01.22 19:03 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна