Programi i ditës

Radioja Kombëtare Bullgare © 2021 Të gjitha të drejtat janë të rezervuara

Banka Botërore pret rritje më të lartë në Bullgari

Foto: BGNES

Banka Botërore ka rritur parashikimin e saj për zhvillimin e ekonomisë bullgare në vitin 2021. PBB-ja vjetore e Bullgarisë pritet të rritet me 3.7 për qind. Parashikimi i mëparshëm ishte për rritje në fund të vitit 2021 me 2.6 për qind. Por banka thekson se kthimi i vendit në treguesit para krizës do të ndodhë vetëm në vitin 2022. Inflacioni i pritshëm vjetor prej 3.2 për qind është i pandryshuar.

Në afat të shkurtër, rreziku më i madh për perspektivat e vendit është shkalla e ngadaltë e vaksinimit kundër Covid-19. Përkundër të ardhurave më të larta të pritshme, mund të ndodhë një deficit buxhetor vjetor prej mbi 4 për qind të PBB-së. Një tjetër rrezik kryesor është paqëndrueshmëria politike, thuhet në analizën për vendin.


Më shumë nga rubrika

Akullorja e prodhuar në fshatin bullgar Rozino hyri në TOP 10 të akulloreve më të mira në botë

Bullgaria është i vetmi vend i BE-së që u përfshi në renditjen e forumit ndërkombëtar “Gelato World Heritage” në Romë, i organizuar për të tretën herë nga Shoqata Italiane e Mjeshtërve të Akulloreve (Associazione Italiana Gelatieri). Në..

botuar më 21-12-01 7.15.PD

Standard & Poor's ripohoi vlerësimin e kreditit të Bullgarisë me një perspektivë të qëndrueshme

Agjencia ndërkombëtare e vlerësimit Standard & Poor's - S&P Global Ratings ka konfirmuar vlerësimin afatgjatë të kredisë së Bullgarisë në 'BBB/A-2', bëri të ditur Ministria e Financave. Pasojat ekonomike afatmesme të pandemisë janë të..

botuar më 21-11-30 11.01.PD

Bullgaria po vazhdon të marrë hua

Bullgaria po vazhdon të tërheqë borxhe të reja çdo të hënë të javës. Borxhi është i brendshëm, dmth. ai është ndaj bankave lokale, shoqërive të pensioneve dhe investitorëve të tjerë korporativë. Para pak kohe, ky trend u riafirmua me lëshimin nga..

botuar më 21-11-27 11.45.PD