Eмисия новини
от 11.00 часа

Nuk ka infrastrukturë për makinat elektrike në Bullgari

Bullgaria është ndër vendet në Evropë me më pak stacione karikimi për makina elektrike në 100 km.të rrjetit rrugor, sipas një studimi të Shoqatës së Prodhuesve të Automjeteve. Në 10 vendet e BE -së, drejtuesit e makinave elektrike udhëtojnë më..

13.09.21 10:52 |

Shoqëria nuk pret ndryshim për një të ardhme më të mirë

44% e bullgarëve besojnë se situata në Bullgari po përkeqësohet. 29% nuk ​​shohin as përmirësim, as përkeqësim. Optimistët janë 24 për qind e të anketuarve, sipas një sondazhi të "Eurobarometer" - Ipsos European Public Affairs të porositur nga..

13.09.21 09:24 |

Bullgarët mbeten euro-optimistë

85 për qind e bullgarëve besojnë se BE-ja duhet të sigurojë fonde për vendet anëtare vetëm nëse respektojnë sundimin e ligjit. Këtë e tregojnë të dhënat e një sondazhi të "Eurobarometrit" nga gushti. Po këtë qëndrim e mbështetin 81 për qind e..

10.09.21 12:45 |

Zgjedhjet e treta të parakohshme do të përsërisin përbërjen e parlamentit të tanishëm

Të njëjtat 6 parti, të cilat janë në Legjislaturën e 46 -të të Kuvendit Popullor, do të hyjnë në Parlamentin e ardhshëm po të zhvillohen zgjedhje të reja të parakohshme, tregon një studim i Qendrës Kërkimore “Trend” të porositur nga gazeta “24 Çasa”...

06.08.21 12:11 |

Po ulet numri i njerëzve që dëshirojnë të votojnë po të ketë zgjedhje të treta parlamentare në vend

Partia e Sllavi Trifonovit "Ka një popull të tillë" (ITN) po rrit elektoratin e saj kundejt koalicionit GERB - SDS, sipas sondazhit të fundit të “Market Links” të porositur nga bTV. Sondazhi u zhvillua në periudhën midis 21-28 korrikut. Në rast të..

05.08.21 11:10 |

Ditë pa agjitacion para zgjedhjeve

Në Bullgari sot është Dita e Reflektimit para votës së parakohshme parlamentare më 11 korrik. Sipas ligjit është e ndaluar plotësisht publikimi i sondazheve sociologjike të opinioneve të zgjedhësve, si dhe çdo formë e agjitacionit politikë 24 orë..

10.07.21 05:05 |

Gallup: Paparashikueshmëria e zgjedhjeve është një faktor kryesor

Paparashikueshmëria në zgjedhjet e ardhshme është një faktor kryesor. Qindra mijëra bullgarë ende nuk kanë vendosur për kë të votojnë. Dy parti kanë shans për vendin e parë. Pritet që 21.3% prej votave të jenë për "Ka një popull të tillë" /ITN/ dhe..

08.07.21 17:21 |

Alpha Research: ITN dhe GERB-SDS me shanse të barabarta për të fituar

Një sondazh përfaqësues kombëtar i agjencisë sociologjike Alpha Research, financuar nga agjencia, tregon se 5 ditë para zgjedhjeve, po vëzhgohet një paritet për vendin e parë, me një përparësi të vogël të partisë “Ka një popull të tillë" (ITN) para..

08.07.21 14:46 |

6 parti hyjnë në parlamentin e ri, sipas një sondazhi të agjencisë Market Links

Nëse zgjedhjet do të mbaheshin sot, GERB-SDS do të merrte 19.7 për qind të votave dhe “Ka një popull të tillë” - 18.8 për qind. Këtë e tregon një sondazh i financuar dhe i kryer bashkërisht i bTV dhe agjencisë “Market Links”. Anketimet u kryen nga..

05.07.21 11:20 |
Godina e BNR-së

BNR mbetet media me besim më të madh

Radio Kombëtare Bullgare /BNR/ është përsëri media në të cilën qytetarët bullgarë kanë besimin më të madh, tregon raporti për vitin 2021 i Institutit për Studimin e Gazetarisë "Reuters" pranë Universitetit të Oksfordit. Pjesa më e madhe, 72% e..

23.06.21 11:56 |
Всички новини: днес | вчера