Eмисия новини
от 03.00 часа

Pjesa dërmuese e bullgarëve preferuan Bullgarinë për pushimin veror

Gjatë stinës së kaluar verore 69.2 për qind prej bullgarëve zgjodhën të pushojnë në Bullgari. Këtë e tregon një anketim i “Gallëp Interneshënëll” realizuar bashkë me Bordin Kombëtar të Turizmit zhvilluar në telefon ndër 1000 bullgarë. Sipas të dhënave..

19.10.20 14:09 |
Bansko

Vendpushimi Bansko po pret një stinë të dobët dimërore

Pritet që shumë pak turistë të huaj ta vizitojnë vendpushimin dimëror Bansko këtë vit. Deri tani pothuajse nuk ka rezervime të paguara, ndërsa një turoperator britanik deklaroi se i ndalon fluturimet charter deri në Bullgari për shkak të kufizimeve..

17.10.20 14:04 |

Të akomoduarit në hotelet tona që nga fillimi i vitit janë kryesisht bullgarë

71 për qind e të akomuduarve në hotelet bullgare që nga fillimi i vitit janë bullgarë. Këtë e tregojnë të dhënat e Sistemit Unik të Informacionit Turistik i cili jep informacion për 18 mijë objekte në mbarë vendin. Ministria e Turizmit fillon..

10.10.20 15:57 |

Greqia krijoi një hartë epidemike për turistët

Qeveria greke botoi një hartë të azhurnuar të situatës epidemike e cila përmban informacion për masat në rajonet e veçanta. Prej saj mund të përfitojnë edhe turistët bullgarë. Informacioni aktual për zhvillimin e Covid-19 në të gjitha rajonet..

10.10.20 13:32 |

Stina dimërore turistike është nën pikëpyetje

Ka të ngjarë që stina dimërore turistike të mos realizohet, ashtu skiç ndodhi kjo me stinën verore për shkak të Covid-19. Këtë e tha kryeinspektori shëndetësor shtetëror Angell Kunçev gjatë konferencës vjetore organizuar nga Travëll Akademi nën..

09.10.20 13:57 |
Polina Karastojanova

Ulja e numrit të turistëve me 80 për qind për shkak të Covid-19

80 për qind më pak turistë pushuan gjatë kësaj vere tek ne për shkak të epidemisë së koronavirusit, ndërsa 30 për qind nga të punësuarit në degën turistike humbën vendet e tyre të punës. Këtë e tha para Nova TV Polina Karastojanova, drejtoreshë..

24.09.20 12:42 |

Pjesa dërmuese e turistëve të huaj në bregdetin jugor bullgar është nga Polonia

Për 10 tetorin është i planifikuar çrtëri i fundit për në bregdetin jugor bullgar. Për gushtin fluturimet çartër janë me 78 për qind më pak në krahasim me gushtin e vitit 2019. Këtë e evidentoi Dhoma Regjionale Turistike në qytetin Burgas transmeton BNR...

15.09.20 16:35 |

Evidentohet rritja e turistëve në qytetet detare Sozopoll dhe Llozenec

Në sfondin e tkurrjes së turizmit në vend për shkak të pandemisë së koronavirusit, në qytetet Sozopoll dhe Llozenec në bregdetin jugor bullgar evidentojnë një rritje të akomodimeve gjatë kësaj stine në krahasim me të kaluarën. Sipas informacionit të..

12.08.20 09:46 |
kuzhina bullgare: sarma me lakër arme

Një meny speciale do t'u prezantojë turistëve kuzhinën tradicionale të regjioneve të ndryshme në Bullgari

Tanimë po punohet mbi krijimin dhe formimin e një menyje kombëtare bullgare, në të cilën përzgjidhen gjellët tradicionale dhe verërat karakteristike për vendin. Ideja është që kjo të mund të plotësojë përfytyrimin dhe njohjen e turistëve të huaj..

06.08.20 15:59 |

Lëvizja për në Greqi përmes pikës kufitare bullgare Kullata prapë është intensive

Rreshti i automobilave në pikën kufitare Kullata – Promahon është afro 5 km. Dominojnë veturat me regjistrim bullgar dhe rumun. Vazhdon testimi për Covid-19 megjithëqë secili që hyn në Greqi duhet të prezantojë rezultat negativ të testit PCR. Ka të..

01.08.20 14:22 |
Всички новини: днес | вчера