Eмисия новини
от 03.00 часа

StrEAT Fest në Sofje do të kënaqë njohësit e ushqimit

Sot dhe nesër në Sofje mbahet edicioni i pestë i StrEAT Fest. Organizatorët u premtojnë njohësve të ushqimit dhe pijeve një kënaqësi të jashtëzakonshme, por gjithashtu i paralajmërojnë ata të veshin këpucë të rehatshme, sepse kënaqësia nga ushqimi do të..

05.06.21 05:25 |

Vullnetarët dhurojnë ushqim për 1300 njerëz në nevojë pranë një spitali të Sofjes

Për më shumë se një vit gati 1300 njerëz merrnin ushqim falas çdo muaj pranë harkut të Spitalit Aleksandrovska në Sofje. “Ideja kryesore ishte të mblidheshin njerëz të gatshëm për të ndihmuar të moshuarit e sëmurë dhe të vetmuar”, tha Dejan..

02.05.21 16:37 |

Ushqimet e papaketuara tani duhet të etiketohen

Të gjitha ushqimet e papaketuara që arrijnë tek përdoruesi përfundimtar duhet të etiketohen. Kjo rregullohet në Urdhëresën për Sigurimin e Informacionit për Konsumatorët për Ushqimet, miratuar nga Këshilli i Ministrave. Kërkesat zbatohen për..

20.03.21 11:05 |

Vendoset një rregullore e re për shtesat ushqimore në Bullgari

Në Bullgari, shtesat ushqimore do të mund të shiten vetëm në pikat e shitjes së ushqimit dhe farmacitë. Këtë e parashikon një urdhëresë e re e Ministrisë së Bujqësisë, e botuar për diskutim në popull. Sipas saj, vetëm prodhuesit ose tregtarët e..

14.03.21 09:45 |

Dita e të Vdekurve

Ditën përpara Të Lidhurit e Mishit bullgarët ortodoksë nderojnë të vdekurit të tyre të dashur. Kjo është një nga ditët e veçanta që kisha ka caktuar për të kujtuar shpirtrat e të gjithë të vdekurve. Ato ditë gjithmon bien ditën e shtune duke ndjekur..

06.03.21 10:33 |
Ivan Mallamov

Është duke u punuar mbi një program anti-Covid për t’u ushqyer ushtria

Universiteti Ushtarak Kombëtar "Vasill Levski" në Veliko Tërnovo ka aplikuar një mënyrë eksperimentale të të ushqyerit për kadetët si një masë parandaluese kundër infeksionit të koronavirusit. Programi do të vazhdojë të zhvillohet me bashkëpunimin..

26.02.21 10:17 |

Kërkesa të reja ndaj ushqimit për fëmijë

Produktet e qumështit - kos, djathë dhe kaçkavall, si dhe mish, të cilat ofrohen në kopshte dhe mensat e shkollave duhet të prodhohen sipas Standardit Shtetëror Bullgar. Ushqimi organik gjithashtu mund t'u ofrohet fëmijëve. Kjo parashikon një..

10.02.21 09:42 |

Bilanci negativ tregtar me Kinën është një problem për Bullgarinë

Bullgaria dhe biznesi mirëpresin çdo qëllim serioz të kompanive kineze për të investuar në vendin tonë sipas rregullave të BE. Përpjekjet aktive duhet të vazhdojnë për të kapërcyer bilancin negativ tregtar afatgjatë, i cili është një problem real..

09.02.21 18:38 |

Sindikalistët ngulin këmbë për rritjen e të ardhurve me 15 për qind dhe për ruajtjen e vendeve të punës

Konfederata e Sindikatave të Pavarura në Bullgari njoftoi rezultatet e përgjithësuara për tendencat në koston e jetesës në Bullgari gjatë tremujorit të katërt të vitit 2020. Sipas analizës së sindikatës për një person të familjes janë të..

09.02.21 15:41 |

Bullgaria kërkon që kosi dhe djathi i saj të bëhen produkte të mbrojtura

Bullgaria dërgoi aplikime për hyrjen e “kosit bullgar” dhe “djathit bullgar të kripur” si emërtime të mbrojtura të origjinës në Regjistrin Evropian të emërtimeve të mbrojtura të origjinës dhe indikacioneve të mbrojtura gjeografike për produktet bujqësore..

03.02.21 13:04 |
Всички новини: днес | вчера