Eмисия новини
от 00.00 часа

Vendpushimi bullgar “Allbena” me të ardhura të mira megjithë krizën

Kompleksi “Allbena” e vlerëson si fitimprurëse strategjinë për çmime të ulëta të shezlongjeve dhe çadrave. Sipas drejtorit ekzekutiv Krasimir Stanev gjatë stinës së kaluar verore çmimet e larta i kanë dëbuar shumë prej turistëve bullgarë në Greqi...

04.10.20 16:57 |

Sfidat përpara SPA turizmit në Bullgari dhe zgjidhjet e mundshme

Pandemia nga Covid-19 çoi deri në një ulje të madhe të turistëve të huaj, të cilët e kanë zgjedhur Bullgarinë për pushim të vet. Kufizimet e  imponuara për udhëtim nuk u lejuan bullgarëve të shumtë të realizojnë pushimin e tyre të planifikuar..

24.09.20 13:53 |

Bansko ofron ajër të freskët malor dhe kthen vizituesit në historinë e Bullgarisë

Mali Pirin me faqet e tij të larmishme në çdo stinë që prej kohe e ka kthyer Bansko në një vendpushim tërheqës. Përderisa bjeshkët e tij janë të mbuluara me dëborë në pistat garojnë skiatorë të njohur, ndërsa adhuruesit e sporteve të bardha..

08.08.20 04:15 |

Më këmbë ose me biçikletë nëpër malet - aventura përsëri është në modë

Ekskursionet me karakter aventuresk janë fytyra e re e turizmit bullgar dhe një mënyrë për të dalë nga rruga pa krye, në të cilën gjendet ai për shkak të pandemisë nga Covid-19. Që tani është e qartë, se për një kohë të gjatë akoma turistët..

04.08.20 12:40 |
Bregu Diellor

“Bregu diellor” bullgar është vendpushimi më i lirë në Evropë

Vendpushimi detar bullgar Bregu diellor (Sunny Beach) për vitin e tretë me radhë është më i liri ndër 42 destinacionet e përfshira në listën vjetore ndërkombëtare „Holiday Costs Barometer“. Klasifikimi britanik për shpenzimet e pushimeve krahason..

21.06.20 18:06 |

Vendpushimi malor Pamporovo hap stinën më 3 korrik

Më 3 korrik hapet stina verore në vendpushimin Pamporovo në malin Rodope. Programi veror i vendpushimit ka qëllim për të bërë njerëzit për të lëvizur sa më shumë, të merren me sport dhe të jenë ndër natyrën malore, si një prevencë kryesore kundër..

19.06.20 17:15 |

Vendpushimi “Allbena” mbush 50 vjet

Allbena është një emër bullgar me popullaritet të madh kënduar-lavdëruar në krijimtarinë e shkrimtarit të madh bullgar Jordan Jovkov. Drama e tij me të njëjtin emër për dashurinë e vajzës së bukur Allbena, është ndër pjesët më të luajtura bullgare...

24.08.19 11:35 |

Këngë dhe valle pranë Shenjtërores “Shputa e Hyjlindëses”

Në pushimoren Banjo Minerale të Stara Zagorës hapet edicioni i 14-të i Tubimit kombëtar folklorik trak “Shputa e Hyjlindëses”. Ai mban emrin e zonës “Shputa e Hyjlindëses” e cila konsiderohet një vend i shenjtë plotë energji. Sipas legjendës aty..

24.08.19 09:05 |

Fshati më i ri bullgar ndodhet në një prej vendeve më të pastra të planetit

Me vendim të qeverisë që nga ky vit vendbanimi turistik “Sveti Konstantin” (“Shën Konstantin”) mbi qytetin Peshtera, Bullgari Jugore, u shpall fshati më i ri në vend. Përveç se ka një të kaluar të pasur historike, ai ndodhet në një prej rajoneve më të..

22.08.19 16:36 |

Pushimorja bregdetare bullgare Sllënçev Brjag preferohet nga turistët britanikë

Pushimorja bregdetare bullgare Sllënçev Brjag është vendpushimi më i lirë për turistët britanikë në mbarë Evropën. Çmimet aty janë me një të tretën më të ulëta se sa në pushimoren portugeze Algarve, e cila qëndron më afër pushimores bullgare në..

13.04.19 09:45 |
Всички новини: днес | вчера