Eмисия новини
от часа
Silvia Basile

Vota jashtë shtetit kundër sistemit dhe si votoi për herë të parë 18-vjeçarja Silvia

Pjesëmarrja dramatike e ulët e votuesve dhe vota e protestës është një prirje që po thellohet mes bullgarëve jashtë vendit, thonë sociologët. Duke gjykuar nga zgjedhjet e parakohshme të fundit, profili i votuesit tonë jashtë vendit është i..

17.06.24 07:15 |
Teodor Stojçev

Pas zgjedhjeve: Surpriza dhe një verë e nxehtë për Parlamentin e ri Evropian

Partia Popullore Evropiane rriti vendet e saj në krahasim me votimin për Parlamentin e mëparshëm Evropian në 2019 me gjithsej 186 deputetë. Ndërkohë, socialistët dhe demokratët pësojnë rënie me disa mandate nga zgjedhjet e mëparshme dhe do të kenë 135..

14.06.24 12:55 |

Shpërndarja e vendeve të eurodeputetëve nga Bullgaria është e qartë

Komisioni Qendror i Zgjedhjeve shpërndau mandatet sipas partive për 17 vendet e eurodeputetëve nga Bullgaria. GERB-SDS merr 5 mandate, Lëvizja për të Drejta dhe Liri (DPS) - 3, "Po e vazhdojmë ndryshimin - Bullgaria Demokratike" (PP-DB) - 3,..

13.06.24 09:39 |

U bë traditë që bullgarët jashtë vendit të votojnë për ata që shprehin ndjenja proteste

Kriza politike në Bullgari solli befasinë e zgjedhjeve të parakohshme parlamentare - të gjashtat në më pak se tre vjet. Nga një parlament gjashtëpartiak, parlamenti ynë u rrit me një forcë të re politike, pasi 13 deputetë do të ketë partia politike..

12.06.24 07:05 |

Me 100% të protokolleve të përpunuara zgjedhore, në parlamentin e ri hyjnë 7 parti

“GERB-SDS” është forca e parë politike në votimin për parlamentin kombëtar të mbajtur më 9 qershor me 100% të protokolleve  të numëruara seksionale zgjedhore, njoftoi Komisioni Qendror i Zgjedhjeve. Rezultatet janë këto: GERB-SDS..

11.06.24 09:32 |
Hristo Ivanov

Bashkëkryetari i “Bullgarisë Demokratike” Hristo Ivanov dha dorëheqjen

Në një konferencë sot, Hristo Ivanov njoftoi se jep dorëheqjen si kryetar i partisë “Po, Bullgaria”, dhe përkatësisht si bashkëkryetar i koalicionit “Bullgaria Demokratike”, në sfondin e rezultatit për parlamentin kombëtar, sipas të cilit..

10.06.24 16:42 |
Lidri i DPS-së Deljan Peevski

DPS fiton votën e bullgarëve jashtë vendit me një epërsi të konsiderueshme, “Veliçie” e kalon GERB-in

Sipas të dhënave të datës 10 qershor 2024 në orën 14:00, me 97,40% të protokolleve të përpunuara, Lëvizja për të Drejta dhe Liri /DPS/