Без рамки

Some Details

„Дълбините на древността“

  Предстои ни среща с авторката на романа „Дълбините на древността“ Румяна Халачева, която преплита през живота на съвременната си героиня най-важните моменти от българската история и проследява изгубения български дух и пътищата за неговото..

публикувано на 18.04.19 в 09:18

Концертът "Jazz Cats 2" и театрални награди в "Без рамки"

За наградите, които получи и отличията, които предстоят Орлин Дяков, директор на Драматичния театър „Сава Огнянов“ в Русе, ще говори за Златния Кукерикон и за най – новата постановка на трупата „Сблъсък“ - вече селектирана за фестивала на малките..

публикувано на 11.04.19 в 09:04

"Без рамки" - с джаз, арт проект за травматизма и пътуване до Монголия

В първото пролетно издание на предаването за изкуство и култура на Радио Шумен "Без рамки" на 4 април, четвъртък, от 11 до 12 часа, можете да проследите: - Как Христо Йоцов и съмишлениците му създават джазов квартет, каква музика можем да открием в..

публикувано на 02.04.19 в 17:00

невероятни личности на музиката, изобразителното изкуство и поезията

  В предаването „Без рамки“ този четвъртък ни предстои среща със световно известния акордеонист Красимир Щерев, който участва в няколко концерта и организира майсторски клас по време на Международния фестивал „Мартенски музикални дни“в Русе и с..

публикувано на 28.03.19 в 10:20

Лауреатите на Радио Шумен в "Без рамки"

В предаването ще ви представим победителите на Радио Шумен от Националния конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“, който преди дни завърши в Шумен. Това са младите таланти, които заслужиха професионален запис в нашето студио. Сред тях е 10 –..

публикувано на 21.03.19 в 09:11

"Без рамки" с лице към музиката и литературата

Предаването "Без рамки" на 14.03 ще се обърне към музиката и литературата. От 11 до 12 часа може да чуете: - Как двудневна научна конференция в Шумен провокира осмислянето и популяризацията на делото на Панчо Владигеров; - Как театралният режисьор Петър..

публикувано на 14.03.19 в 10:04

Театър и археология в "Без рамки"

За изкуството като пътуване, тежки репетиции и символично заплащане ще ни разкаже директорът на кукления театър в Търговище Русан Стаменов. Културният институт премина през изпитанието на пожара в края на 2017 година, но оцеля и прави премиери. Актьорът..

публикувано на 07.03.19 в 09:10

"Без рамки" с Милентин Койнов

В предаването „Без рамки“ този четвъртък ви предлагаме среща с Петя Павлова - големия победител в 18-тото издание на националния поетичен конкурс „Любовта е пиянство и пиянство от любов“ . Не пропускайте поредния опит да се доближим до..

публикувано на 28.02.19 в 12:56

Музиката във фокуса на "Без рамки"

В днешното издание за изкуство и култура „Без рамки“ главният герой ще бъде МУЗИКАТА! Ще представим експозицията на Държавния архив в Шумен с ценни документи, които пазят паметта за Панчо Владигеров, а поводът е 120 години от рождението му. Разказваме и..

публикувано на 21.02.19 в 09:18

Любов и вино, но и археология!

  Този четвъртък в предаването «Без рамки» ще «зарежем и полеем» корените на културната българска лоза с археолога Стойчо Бонев, с когото ще говорим не толкова за митовете и реалността около Дионисиевите празници на виното в античността, колкото..

публикувано на 14.02.19 в 10:25