Без рамки

Some Details

Поезия и музика без рамки

В предаването „Без рамки“ този четвъртък ще разберем какво предстои на XII Международен конкурс „Франц Шуберт“ в Русе. Ще ви представим и носителката на втора награда на Националния конкурс за поезия „Веселин Ханчев” – поетесата от Разград Стамена..

публикувано на 20.11.19 в 16:34
Анна Павлова-Лайерер и Тамара Ангелова

"Без рамки" с музика и литература

Изданието на 14 ноември на предаването за изкуство и култура на Радио Шумен "Без рамки" ще посветим на музиката и литературата. В него ще ви поканим на концерта на Симфониета Шумен и солистката Анна Павлова - Лайерер. Ще ви срещнем с младата пианистка...

публикувано на 14.11.19 в 10:09

Млади творци без рамки

Младежите обичат да се забавляват, но не по-малко радост им доставя творчеството и срещата с изкуството. Затова в предаването „Без рамки“ този четвъртък след 11 ч. ни предстои среща с 18-годишната актриса от Силистра Пресияна Минкова и режисьора Христо..

публикувано на 06.11.19 в 13:31

"Без рамки" с поглед към историята

С внимание към паметното ни минало е обърнато днешното издание на предаването „Без рамки“. След новините в 11 ч, този четвъртък, ще ви срещнем с изследователи на двете ни азбуки, кирилицата и глаголицата. В интелектуален сблъсък те ще спорят какъв е..

публикувано на 31.10.19 в 08:49

„БЕЗ РАМКИ“ с Милентин Койнов

В предаването „Без рамки“ този четвъртък ни предстои среща с художника Николай Бузов – носител на наградата за живопис на VII Международно биенале „Изкуството на миниатюрата“ в Русе. Ще разберем как протича Националната седмица на четенето в Силистра, а..

публикувано на 23.10.19 в 14:07
https://www.facebook.com/lilyana.kehayova

"Без рамки" - с лице към библиотеките, видео арт фестивалите и класическата музика

В предаването за изкуство и култура на Радио Шумен "Без рамки" на 17 октомври от 11 до 12 часа можете да проследите: - Как докторантът в Софийския университет "Св. Климент Охридски" инж. Георги Петров, участник проведената този месец в Регионалната..

публикувано на 17.10.19 в 10:24

Днес в "Без рамки"

Този четвъртък в Русе се открива националният конкурс за млад театрален режисьор „Слави Шкаров”. Кои са тазгодишните номинации ще научим от режисьора Орлин Дяков. За изложбата „100 години от рождението на проф. Симеон Халачев“, която се открива..

публикувано на 10.10.19 в 10:53

Праистория, императори и музика в "Без рамки"

Историците Райко Краус от Германия, Искрен Великов от русенския музей и музикантът-художник Мичо Димитров са гостите в „Без рамки“ този четвъртък. Темите са свързани цивилизацията на древните хора по нашите земи, римските императори, родени тук след Хр. и..

публикувано на 03.10.19 в 08:26

"Без рамки" с Милентин Койнов

В предаването „Без рамки“ с Милентин Койнов този четвъртък ще разберем от члена на журито Иван Токаджиев как приключва ХV-ят Международен конкурс за Екслибрис в Русе ‘Ex Libris – Ex Cinema”. Предстои ни среща с актьора от хитовия сериал „Откраднат..

публикувано на 26.09.19 в 09:38
Веско Стамболов

Музика и кино в предаването "Без рамки"

В предаването за изкуство и култура на Радио Шумен "Без рамки" на 19 септември от 11 до 12 часа можете да проследите: - Какво кара живеещият, преподаващ и концертиращ в Испания български пианист Веско Стамболов да свири със Симфониета - Шумен и да поднесе..

публикувано на 18.09.19 в 16:45