ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА ТРАНСПОРТ И ТРАНСПОРТНА ИНФРАСТРУКТУРА 2014 -2020 г.


ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА ТРАНСПОРТ И ТРАНСПОРТНА ИНФРАСТРУКТУРА 2014 -2020 г.

Край на трудностите за корабния трафик по Дунав

Плавателният път по река Дунав е един от стратегическите европейски водни коридори. За състоянието и безопасността на българския участък от реката отговаря Изпълнителна агенция „Проучванe и поддържане на река Дунав“. Всяка година от Агенцията предприемат редица дейности за т.нар. драгиране на критичните точки от българския участък. Къде се..

публикувано на 15.06.21 в 10:09

Още за сигурността на корабоплаването

В Русе е доставен един от най-новите кораби на Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“ /ИАППД/. Това е хидрографският кораб „Дунав 1“, който е купен със средства по проект от Оперативната програма „Транспорт и транспортна инфраструктура". Неговата роля е да съдейства активно за сигурността на корабоплаването по реката...

публикувано на 10.06.21 в 09:51

Евросредства за модернизацията на ИАППД

„Еврофондовете оказват благотворен ефект върху технологичното усъвършенстване на Изпълнителната агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“ – това каза Божидар Янков - директор на Дирекция „Европейски програми, проекти и връзки с обществеността” в агенцията. Чрез проекта „Подобряване на системите за навигация и топохидрографните измервания по..

публикувано на 01.06.21 в 09:59

Модерен кораб открива критични места по Дунав

Изпълнителната агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“ е най-малкият бенефициент по оперативните програми на Европейския съюз, но с получените средства постига много добри резултати. Подобен е случаят с проекта, наречен „Подобряване на системите за навигация и топохидрографните измервания по рeка Дунав – фаза 2“. Той е свързан със строителството..

публикувано на 27.05.21 в 09:46

Авангардна инфраструктура следи корабите

Авангардна цифрова инфраструктура за наблюдение и управление на корабния трафик вече е внедрена от Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“ . Това става благодарение на проекта „Териториално разширяване на обхвата и допълване на функциите на Информационната система за управление на трафика на плавателните съдове (VTMIS) – Фаза 4“,..

публикувано на 20.05.21 в 10:53

За безопасност и сигурност на корабоплаването

България е държавата, която разполага с едни от най-съвременните системи за корабен трафик и изпреварва редица европейски държави. Повече от 20 години Държавното предприятие „Пристанищна инфраструктура“ работи по проекти за модернизацията, развиването и обогатяването на наблюдението в морските ни пространства. С последния проект „Териториално..

публикувано на 18.05.21 в 09:27