Паяжината

Some Details

Студенти в "Паяжината"

На 8 декември “Паяжината” е територия за студенти. Срещата е с млади хора, решили да усвоят още знания и да придобият квалификационна степен, завършвайки университет или академия в България. Всички те са свързани по някакъв начин с Шумен въпреки, че..

публикувано на 11.12.18 в 15:39

Що е то EMBEDDED - в "Паяжината"

Какво означава странният термин EMBEDDED? Толкова ли е важен, че да говорим за него? Суха теория ли е математиката или има реално приложение навсякъде около нас? Такива са темите на предаването "Паяжината" в първия декемврийски ден. Бъдете с Радио..

публикувано на 30.11.18 в 18:27

Уеб дизайнът - в "Паяжината" на 24 ноември

Как е била създадена първата интернет страница? Какво представлява уеб дизайнът и може ли днес интернет да съществува без него? Ролята на уеб дизайнера и как се става такъв? В “ Паяжината” на 24 ноември ще търсим отговорите на тези въпроси. Бъдете..

публикувано на 23.11.18 в 17:30

Какво предстои в Паяжината на 17 ноември

С това издание на предаването „Паяжината“, започва новата ни рубрика “Пътят на програмиста”. Веднъж месечно ще ви срещаме с интересни хора, избрали това поприще.  Могат ли вече да съществу ват технологиите без програмирането? Какъв е пътят до..

публикувано на 15.11.18 в 16:53

За роботите и хората в "Паяжината"

Ще превземат ли роботите човечеството? Роботът - изкуствен човек или технологична машина като всички останали в помощ на хората? Отново славянска нишка в технологиите - Карел Чапек, Йозеф Чапек, Айзък Азимов. В “Паяжината” на 10 ноември ще се опитаме..

публикувано на 09.11.18 в 13:53

Сигурността в интернет. Как да се защитим?

Сърфирането в интернет крие опасности. По какъв начин сме уязвими във виртуалната реалност? Отново за технологиите. Помагат ли ни да бъдем защитени или са още една отворена врата към неприкосновеността на личното ни пространство? В “ Паяжината ” тази..

публикувано на 02.11.18 в 09:38

Технологиите и Радиото

Какво се случва след микрофона? Отново се намесват технологиите. Какво общо има между звука и математиката? И как нашият глас достига до Вас - нашите слушатели?Отново с мен, водещия Владо Генов в “Паяжината” и моят интересен вярвам събеседник ще отговорим..

публикувано на 26.10.18 в 12:03

Високите технологии и правото

Присъстват ли високите технологии в работата на юристите? И каква е ролята на правото в технологиите? Това ще е темата на дискусията в предаването „Паяжината“ на 20 октомври.  Бъдете с Радио Шумен в съботния ден, във времето между 11 и 12 ч. Чуйте..

публикувано на 26.10.18 в 11:55

Високите технологии и медицината в "Паяжината"

Високите технологии и медицината? Имат ли допирни точки и може ли един лекар да разбира и от програмиране? Отговорите очаквайте в предаването "Паяжината" на Радио Шумен на 13 октомври. Гост на водещия Владо Генов ще бъде доктор Валентин..

публикувано на 12.10.18 в 17:50

Какво означава CODEWEEK - в "Паяжината"

Какво означава CODEWEEK и какво предстои да се проведе в Шумен, като бъдещ технологичен център? Отговорите на тези въпроси ще научите в предаването “ Паяжината” на 6 октомври. Водещият Владо Генов и събеседниците му ще бъдат с вас във времето от 11..

публикувано на 04.10.18 в 17:27