Паяжината

Some Details

Как урокът в час става интересен?

Образователната ни система е на кръстопътя между отстояване на принципи и компромисите за оцеляването си. Между реалната оценка и “затварянето на очите”, което предотвратява затварянето на учебни заведения. Кой ще помогне на българското образование да..

публикувано на 17.05.19 в 09:50

Всичко в IT-сферата ли е свързано с технологиите?

Човек не се ражда готов специалист, нито компаниите се раждат развити.  Всеки може да бъде успешен програмист, и това не е някакъв дар, с който човек се ражда. В “ Паяжината ” тази събота  Владо Генов  ще Ви срещне с Петко Видев - мениджър продажби..

публикувано на 10.05.19 в 21:53
доц. Красимир Кордов и Владо Генов

Може ли България да е “Силициевата долина” на Европа?

Дневно в Instagram се качват средно по 95 милиона снимки. 300 милиона са снимките във Facebook, като тук не влизат споделените по мейли, приложения и в облаци. Милиони хора и организации ползват ежедневно интернет и обменят често конфиденциална..

публикувано на 19.04.19 в 16:21
В. Генов и проф. Д. Кюркчиева

България и като космическа сила

Знаете ли, че страната ни си сътрудничи с  Руската академия на науките , с  Европейската космическа агенция,  както и с  НАСА . България  също е асоцииран член на Европейската космическа агенция  и става   шес тата държава в света  участвала в..

публикувано на 12.04.19 в 14:37

Предстоят ли нови технологични революции

Екстравагантната ли е идеята   роботите - майстори на пици да влязат активно в ежедневието ни?  В “ Паяжината ” тази събота  ще ви срещнем с   Кирил Славов  - и нженер конструктор  в отдел “Изследване и развитие” в бизнес направление “..

публикувано на 03.04.19 в 11:38
д-р Мария Георгиева

За тайните на криптираните данни

Повече за българските IT-специалисти и учени по света и кои са техните постижения.  Един прагматичен поглед към България и възможностите за развитие на високите технологии у нас.  В “ Паяжината ” тази събота ще Ви срещнем с  д-р Мария Георгиева..

публикувано на 29.03.19 в 15:55

Креативност във всяка възраст

В “ Паяжината ” тази събота,  Владо Генов  ще Ви срещне с опитния web-дизайнер, аналитик и мениджър на web-проекти  Александър  Панайотов . Възможно ли е да си добър IT-специалист и да мислиш за завръщане в България? За всичко това и за..

публикувано на 22.03.19 в 10:52

Образование 5.0 в помощ на Индустрия 4.0

Технологичната индустрия изпитва все по-остър недостиг на служители с компетенции, а не с дипломи.  Осъзнавайки нуждата, организацията  Образование 5.0  е насочила усилията си към утвърждаването на методологията на смесеното обучение и изграждането на..

публикувано на 15.03.19 в 10:08

За иновативните преподаватели в "Паяжината"

С още един иновативен преподавател ще ви срещнем в "Паяжината" на 9 март. Гост на предаването ще бъде Валентина Иванова, ръководител на лабораторията за дигитални иновации в Нов български университет. Тя е и член на Дигиталната национална коалиция,..

публикувано на 08.03.19 в 14:45

Иновациите в технологиите, бизнесът и образованието

Технологиите имат сериозно присъствие във всички сфери на животът ни, от тях се нуждае бизнесът и респективно те навлизат в  образованието. В “ Паяжината ” тази събота, Владо Генов  ще ви срещне с  Десислав Димитров  - директор стратегически..

публикувано на 01.03.19 в 18:15