Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Депутатите създадоха анкетна комисия за летище Божурище

Депутатите създадоха временна анкетна комисия, която да проверява сделката за продажбата на летище Божурище край София. Предложението на ГЕРБ беше прието единодушно. 

В първата сряда на месеца опозицията има право да предлага точки в дневния ред. Така се появи тази точка – за летището в Божурище. Създаването на комисията беше предшествано от дебати, които продължиха над час. В мотивите за създаването депутатът от ГЕРБ Красимир Велчев посочи, че летището е най-старото действащо не само в България, но и в света. През 2005-а година обаче летището е било заменено срещу апартаменти. БСП казаха, че ще подкрепят комисията, но с условия. Както каза депутатът от БСП Петър Мутафчиев: Очакваме опозицията да се държи в замяна конструктивно при второто четене на държавния бюджет.

Припомняме, че спор за таксата за производителите на ток от възобновяеми източници отложи приемането на приходната част на бюджета вчера. В пленарния ден има и блиц-парламентарен контрол, в който ще участва само премиерът Пламен Орешарски, защото вицепремиерите са в чужбина.

Тази сутрин депутатите отново започнаха работа с проблеми с кворума. Заради нерегистриране на част от тях, кворумът беше установен след преброяване от квесторите и заседанието започна.

По публикацията работи: Добромир Видев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!