Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 16 млн. лева отпуска държавата за Плевенска област по програмата за устойчиво развитие на регионите

Снимка: imagesfrombulgaria.com

Над 16 млн. лева отпуска държавата за Плевенска област за тази година по публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“. Финансиране на проекти ще получат седем от 11-те общини в района, съобщава кореспондентката ни Цецка Николова:

Най-мащабните проекти ще се реализират в Плевен. С 3 800 000 лева ще се изгради новата сграда на бъдещия Факултет по фармакология към Медицинския университет в града. Областният център получава и 2 000 000 лева за проектиране и началните строителни дейности на многофункционална спортна зала с над 3 060 седящи места. Държавата отпуска по над 1 милион лева за общините Никопол, Белене и Левски, с които ще се финансира изграждането на подпорни стени, реконструкцията на улици и на селски площади. Областният управител Илиян Йончев коментира:

Това правителство показа, че област Плевен е приоритет, че северозападният район не е забравен и имаме едни хубави проекти, които са одобрени като средства. Сега остава от институциите и от общините да покажат достатъчния административен капацитет и проектна готовност, за да ги превърнат във факт.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!