Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Електронни учебници за 2500 училища

Снимка: БГНЕС

Всеки преподавател от първи до 7-ми клас ще получи електронните учебници на издателство "Просвета" по съответния предмет и клас без значение с кое  издателство е работил досега. По този начин подарените електронни учебници от най-ново поколение ще достигнат до 2500 училища. 

По думите на директора на издателството Никола Кицевски, у нас не съществува нормативна уредба за този вид учебни помагала, но те са напълно законни, защото са с идентично съдържание на печатните издания:
В тях има много различни интелектуални ресурси, интерактивни задачи, въпроси, които просто надграждат съдържанието на сега съществуващите учебници, смята Кицевски.
Създадена е и нова система за предучилищна възраст, която се казва АБВ. Целта й е в процеса на образователната игра децата да могат да се запознаят с необходимия материал и всяко дете да се подготви за училище, заяви главният редактор на "Просвета" Кина Андреева:
Съчетава се най-доброто от българските образователни традиции и от европейските тенденции за временно образование на малкото дете. Има материали, които са на водещи европейски издателства, казва Андреева.
От издателството започват и национална инициатива за издирване на серия малко известни портрети на български възрожденски дейци, чийто имена носят десетки, а в някои случаи и стотици училища.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!