Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бобева: Взели сме мерки за решаване на спора с Турция

Снимка: БГНЕС

Пред народните представители вицепремиерът Даниела Бобева обяви, че държавата е взела мерки за решаване на транспортния спор с турската страна.

Изпратихме писмо от Министерство на транспорта до турското министерство на транспорта, в което много конкретно посочваме какви са нашите искания, така че да облекчим срещата за 21-ви. Имаме надежда, че ще седнем на масата на преговорите, възможно е дори преди 21-ви. От турската страна също се поставят някои конкретни въпроси, например за таксите. Мислим да говорим и за либерализация на взаимните превози. Молбата, нашата, към турската страна е да валидираме предоставените вече разрешения, тоест имаме възможност и преди срещата да освободим трафика. Ние подкрепяме българските превозвачи в искането им за равнопоставеност.

Заместник-министърът на транспорта Антон Гинев ще се срещне днес с превозвачите на Свиленградската митница. Той обяви как ще обясни на протестиращите шофьори действията на правителството:

Ще им обясним какви са нашите предложения и какви са нашите искания, които са абсолютно в тяхна защита. Засега насрочената дата е 21-ви от турска страна. Ние очакваме отговор от тяхна страна за валидиране на разрешителните, за да отпушим трафика и за незабавни разговори. Ние сме готови още днес.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!