Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кметът на Шумен докладва проекта по ИСПА в столицата

Заседание на Комитета за наблюдение и контрол на проекти, изпълнявани по Кохезионния фонд ще се проведе днес и утре в София. Участие в него ще вземат кметът на Шумен Красимир Костов, заместник-кметът по строителство и екология Иван Йонков и консултантът по проекта ИСПА Светлозар Дамянов.
По време на заседанието ще бъде докладвано за напредъка по „Интегриран проект за подобряване водния цикъл на Шумен”, както и за готовността за втория етап на проекта. Община Шумен вече има официален документ за удължаване срока на първия проект по ИСПА до 01.09.2011 г., докогато трябва да бъде подписан Акт 15. По време на разговорите шуменските представители ще настояват общината да получи съдействието на МОСВ за ускорено изготвяне на предварително становище за одобряване на проекта ИСПА-ІІ, съобщиха от пресцентъра на община Шумен.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
ВИЖТЕ ОЩЕ

Велосипедисти под контрол

Пешеходните зони не са за велосипедисти. Това е посланието на превантивната кампания, която започна в Шумен.  В следващите дни служители на Районното полицейско управление и общински инспектори ще спират водачи на велосипеди и тротинетки. Вместо глоби, засега те ще получават предупреждения. Всеки колоездач над 12 години трябва да се движи в най-дясната..

публикувано на 15.10.24 в 16:17

Ново попълнение в полицията

Четириногият полицай Роки е новото попълнение на полицията в Шумен. Той трябва да мине няколко етапа. В момента подрастващото куче, порода немска овчарка, заедно със своя водач полицай Ивайло Панайотов минава първия етап – този на социализацията. Чака ни много работа, защото след седмия месец ще покрива нормативи, за да се прецени каква ще е..

публикувано на 15.10.24 в 15:03

Полицията - в училище

Открит урок по пътна безопасност с ученици от начална степен се проведе в СУ "Сава Доброплодни" в Шумен, съобщават от Областната дирекция на МВР. Той е част от поредицата инициативи във връзка с безопасно поведение на пътя към и от училище. Началникът на пътна полиция гл. инсп. Веселин Георгиев припомни на учениците да бъдат особено внимателни..

публикувано на 15.10.24 в 15:00

Пребиха мъж и жена пред заведение

Мъж и жена са били пребити пред заведение в Шумен. 43-годишен мъж е задържан за нанесената телесна повреда. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът е приет около 20:30 часа на 14 октомври в полицейското управление в града. Съобщено било, че двама след скандал пред заведение на ул. “Петър Парчевич“ в Шумен нанесли побой на мъж на 37 години и на..

публикувано на 15.10.24 в 13:26

Младежи задигнаха автомобил

Двама младежи на 17 и 18 години откраднали лек автомобил "Фолксваген Поло“ във Велики Преслав, покарали колата и я върнали невредима. Това съобщават от шуменската полиция. Сигналът за кражбата бил подаден в сутрешните часове вчера от 57-годишна жена. Автомобилът бил паркиран на ул. “Илия Р.  Блъсков“ в града. По нейни данни, кражбата станала за..

публикувано на 15.10.24 в 13:17

Прибраха колата на дрогирана

34-годишна шуменка била засечена да управлява лек автомобил след употреба на наркотици. Това съобщават от шуменската полиция. Проверката е извършена около 18:30 часа вчера на кръстовище на улиците „Ивайло“ и „Драгоман“ в Шумен. Жената била с лек автомобил "Ауди А4“ с шуменска регистрация. При проверка с дръг чек е отчетена положителна на амфетамин и..

публикувано на 15.10.24 в 13:07

Системата на изпита зацикли

Част от деветокласниците в Шумен не успяха да проведат изпита по природни науки. Днес е вторият ден, в който деветокласници решават тест в три части – по биология, химия и физика.  Вчера тестът се проведе през платформата СмарТест и премина без проблеми. Днес тестът се провежда през друга платформа – Ведамо, до която част от учениците не са осъществили..

публикувано на 15.10.24 в 11:20