Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шарени трамваи, споделена музика и летни емоции

БНР Новини
Формация „Тумбаито”
Снимка: личен архив












В София започва кампанията „Сподели музика, емоция, култура”. От днес до 27 юни около фонтаните пред Народния театър „Иван Вазов”, на площад „Патриарх Евтимий” („Попа”) и още много знакови места ще звучи музика. Участват известни и обичани изпълнители от всички поколения, представители на различни стилове – Белослава, група „Мастило”, латино формацията „Тумбаито”, „Ева квартет”, квартет „Славей”, етно групата „Дива река”, класически и джаз състави. Те ще поднасят своите музикални изненади и на изходите на метростанции, трамвайни спирки… По две от линиите можем да видим трамваи, на които са изписани имената на организаторите – „Музикаутор”, „Профон”, Столична община, Българската асоциация на музикалните продуценти, Българската музикална асоциация и Българската хип-хоп асоциация. С тази инициатива оказваме подкрепа на София в кандидатурата ѝ за Европейска столица на културата – 2019 г. – думи на Иван Димитров, изпълнителен директор на „Музикаутор”.

Концертите са всеки ден между 18:00 и 19:00 ч. За многобройните почитатели на спорта това е времето след работа, преди поредния мач. Избирайки часа, сме помислили и за тях – казва известният перкусионист Калин Вельов. На него е поверена организацията на музикалните събития в кампанията.

Основната ни цел е да раздвижим ежедневието с хубави емоции и добро настроение – продължава той. Едновременно с това, искаме да покажем на обществото, че Софийска община подкрепя музикалния живот, подкрепя творците. Наши медийни партньори са всички национални медии. Те ще излъчват репортажи от събитията всеки ден. Щастлив съм, че в моя град има голяма пешеходна зона на бул. „Витоша”, където се събират артисти и музиканти. Там също сме предвидили събития. Поканили сме известни лица от спорта, политиката. Те ще се качват на трамваите една спирка преди мястото на поредния концерт, ще разговарят с хората. А след това ще слушат заедно с тях музика.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!