Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветлин Йовчев намекна, че кметът на Варна Иван Портних не се е справил със задълженията си

Снимка: БГНЕС

Девет са потвърдените жертви на наводненията във Варна, съобщи министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Трима души са в неизвестност и се издирват. Министър Йовчев обясни защо е имало забавяне на техниката, която е трябвало да се включи в почистването на район "Аспарухово":

Бяха направени опити с военна техника да се влезе, за да се подпомогне разчистването, но не е възможно. Прекалено бяха широки машините. От сутринта се търси вариант с други по-тесни машини, може би с техника от пристанището, да бъдат продължени действията по разчистване. Така че всичко, което можеше да се направи, е направено.

В отговор на кмета Иван Портних, който заяви, че правителството е реагирало със закъснение на трагедията, Цветлин Йовчев намекна, че градоначалникът не се е справил със задълженията си:

Кметът не е потърсил нито мен, нито главния секретар. Директорът на областната дирекция два часа безуспешно се опитва да се свърже с него. Но основно на кмета и на общината е в преките задължения както да евакуират хората, така също да се погрижат за тях, да разчистят инфраструктурата и да възстановят нормалното функциониране. Искам да ви кажа, че това е безобразно поведение.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!