Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички структури на Министерството на транспорта се включват във възстановяването на засегнатите райони

Превозвачите чакат от Министерството на транспорта да реши проблемите в бранша
Снимка: БГНЕС

Всички структури на Министерството на транспорта се включват в разчистването и възстановяването на засегнатите от наводненията райони. Български пощи предоставят свои бази за евакуиране на пострадали, както и безплатни доставки на помощи.

Техника и аварийни екипи са в пълна готовност и поддържат координация с местните органи на власт. Вече има прокопани тунели за безпроблемно оттичане на водите от язовира до къмпинг "Градина" в морето, за да не бъдат наводнени хотелите в района. Структурите са в пълна готовност да се включат и в другите кризисни райони.

Български пощи ще предоставят легла в базите си в Ахтопол и Слънчев ден на хората останали без дом за период от един месец. Дружеството е в готовност и да превози безплатно помощи за пострадалите от наводненията.

Възстановителни групи работят по засегнатата съобщителна инфраструктура. По данни на министерството, постепенно се възстановява нормалното функциониране на транспорта в страната. Има затруднения при движението на автобусите в района на Варна и Добрич. Все още не е възстановено движението на влаковете в участъка между гарите Царева ливада и Габрово заради паднала скална маса. Пътниците се превозват с автобуси.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!