Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работниците от "Автомагистрали - Черно море" протестираха на пътя Русе - Варна

Снимка: Радио Шумен

Протест на работниците от шуменската фирма "Автомагистрали - Черно море" се проведе на главния път Русе - Варна, при разклона за Търговище. Дружеството не може да изплати заплатите на служителите си, тъй като има да получава от Агенция "Пътна инфраструктура" над 12 млн. лева за вече извършени дейности по изграждането на автомагистрала "Хемус".

За 5 минути беше блокиран главният път Русе – Варна на разклона за Търговище. Около 200 души с развети знамена и възгласи "Искаме си парите" затвориха участъка, който е в непосредствена близост до изграждащия се пътен възел "Белокопитово". За дейностите по тази отсечка от магистрала "Хемус" фирмата чака парите си за няколко месеца от Агенция "Пътна инфраструктура".

На 9-и юли по сметките на фирмата бяха преведени 600 хил. лева, но сумата стигна за изплащане на априлските заплати и за критично дълго необслужвани кредити на техни работници. Заради недостига на средства пътно-строителните дейности почти са спрели. Вече има съмнение, че ще бъде спазен пусковият срок на тази отсечка от магистралата, който е февруари 2015-а, а самите дейности трябваше да приключат в края на тази година. Заради нарушените срокове от дружеството изказаха опасения, че освен всичко може да се наложи да плащат и неустойки.

Работниците остават в стачна готовност и твърдят, че при липса на преводи напрежението ще ескалира още. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!