Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Радан Кънев отрече да е имало преговори с ГЕРБ за евентуална коалиция

Снимка: БГНЕС
Лидерът на ДСБ Радан Кънев определи като "слаб предизборен ход" изявленията на Бойко Борисов за отказ да състави правителство, ако няма пълно мнозинство от 121 депутати и критиките му към Реформаторския блок. Радан Кънев препоръча на Борисов  да осъзнае, че избирателите определят с гласовете си каква да бъде следващата коалиция. Той отрече категорично някоя от политическите сили в Блока да е водила предварителни разговори с ГЕРБ за евентуално съвместно управление. Такива щяло да има след пети октомври. Радан Кънев отхвърли и всяка възможност за сътрудничество или коалиция с БСП и ДПС.

Господин Борисов прави силен публичен ход, с който се опитва да събужда страховете на хората и да ги изнудва да му дадат пълната си подкрепа, без да я има. Това е предизборна заявка, нищо повече, слаб предизборен ход. А иначе по въпроса какво ще бъде правителството, на база на доверието, което в момента има, и на очакванията ни за изборите, Борисов също, както и ние винаги сме били в това положение, трябва да осъзнае, че избирателите много ясно ще посочат каква да бъде следващата коалиция. Това не зависи от него, нито от мен.

Не, не са водени никакви разговори. Тези разговори ще бъдат водени след изборите, а по отношение на инсинуацията, че е възможно ние да имаме нещо общо с БСП някога – категорично невъзможно е да имаме каквото и да било общо с БСП и това в българската политика се отнася само за нас.


На предсрочните парламентарни избори РБ ще се яви като коалиция, а в близко бъдеще се обсъжда регистрация като партия Реформаторски блок, съобщи Корман Исмаилов. Той допълни, че кандидат депутатските листи са почти готови и до седмица вече ще има подписано коалиционно споразумение.

Реформаторите остро разкритикуваха някои от последните назначения по ниските етажи на властта и същевременно изразиха притеснения от партиен натиск и намеса. Хора с досиета в ДС не трябва да заемат постове, категоричен беше Радан Кънев в коментар на връщането на Ваньо Танов начело на митниците.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!