Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Летище Варна посрещна милионния си пътник за годината

Снимка: БГНЕС

Летище Варна посрещна милионния си пътник за тази година. Това е германката Верена Елзенбергер от Мюнхен, която пристигна със съпруга си Томас и двете им деца - Лука и Марко. Семейството е за втори път на почивка в България.

Димитър Костадинов - директор на аеропорта и Алета фон Масенбах - изпълнителен директор в компанията "Фрапорт туинстар" посрещнаха семейството с цветя и подаръци, както и с куфар с надпис "Едномилионен пътник". 
Верена Елзенбергер каза, че за втори път ще почиват в Обзор и призова сънародниците си да дойдат в България:
За втора година са тук. Миналата година са били в Обзор в хотел и много им е харесало. За съжаление още не са били във Варна. Миналата година са кацнали в Бургас. Там много им е харесало, но още не познават Варна.
Димитър Костадинов посочи, че сезонът на летище Варна върви добре и има ръст от шест процента на трафика.
Ръстът при немските туристи е сериозен, близо 12 процента, така че те най-сериозно допринасят за ръста на трафика. При руснаците за съжаление, тези фалити, които и на "Лабиринт", и на "Нева" се случиха през последния месец и половина, няма начин да не се отразят, така че това са близо девет процента намаление засега. Надявам се, че лека полека ще почне да се възстановява пътникопотокът от там, така че още повече да се вдигне годишният трафик.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!