Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До 30 септември ще се кандидатства за военния университет в Шумен

Снимка: БГНЕС

До 30 септември е удължен срокът за кандидатстване в Националния военен университет. Това обяви деканът на факултета в Шумен полк. доц. Сашо Евлогиев.

Тази година от Националната агенция за акредитация са увеличили местата за прием по гражданските специалности със 120. Така общият брой вече ще бъде 1220. Младежите могат да кандидатстват за обучение в четири граждански специалности, коментира Евлогиев:
"Компютърни технологии за проектиране", "Комуникационна техника и технологии", изучават се мобилни, сателитни, стационарни комуникационни системи. Следващата гражданска специалност "Компютърни системи и технологии" - основно внимание се акцентира на софтуер и програмиране. Последната гражданска специалност е "Административна информационна сигурност". Специалистите, които завършват тази специалност, получават знания по националната и информационната сигурност, сигурността в интернет и електронната търговия, мрежова сигурност и противодействие на кибертероризма.
В Националния военен университет може да се кандидатства с оценка от матура или с явяване на тест, който съдържа въпроси по български език, история и география. Новата учебна година във висшето училище ще започне на 6 октомври.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!