Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Доброволци и полицаи бяха наградени за действията си при наводнението в Мизия

Мизия, 04.08.2014 г.
Снимка: Светослав Цветанов
Петнайсет доброволци и деветима служители на врачанската полиция бяха наградени от директора на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Николай Николов за участието им при спасяването на 150 души в нощта на наводнението в град Мизия.  Преди да връчи почетните знаци и грамотите на доброволците и служителите на МВР, които евакуираха бедстващи хора в наводнения град, Николов се обърна към тях с думите:

Тежка беше първата нощ в Мизия. Беше неясно какво точно се случва, колко хора са застрашени. За съжаление, наистина, два човешки живота си отидоха. За радост обаче, благодарение на усилията на всички вас, стотици животи бяха спасени. Ще ми се да акцентирам върху това, което направиха доброволците. Дълбокото усещане за солидарност, дълбоката им необходимост за помощ на пострадалите доведе до това, че тези хора, които за нас са герои, днес ще имам удоволствието да обявя и връча наградите от името на ръководството на министерството.

Един от доброволците, Людмил Маринов, от козлодуйското село Хърлец, който се е включил в спасяването с лодката си, каза:

Трагедията беше голяма. Помогнахме в момента, в който трябваше да бъдем там, и се чувстваме удовлетворени, защото над всичко стоят човешките отношения.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!