Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Две жени загинаха при тежка катастрофа недалеч от Симитли

| обновено на 29.09.14 в 22:01
Снимка: БГНЕС

Две жени загинаха при челен удар между два автомобила на главен път Е-79 на 2 км след Симитли по посока Кресненското дефиле.

Инцидентът е станал около 20 часа тази вечер. Единият автомобил е изгорял напълно, след като се е взривил за секунди след удара. Жената, която го е управлявала, е изгоряла. В другата катастрофирала кола също е затисната жена, която е починала. Трета кола също не успяла да избегне катастрофата. Двама мъже на 20 и 40 години са приети в областната болница в Благоевград, но няма опасност за живота им. 

Според очевидци, верижната катастрофа е била предизвикана от внезапно излязла на пътя каруца. Движението по главен път Е-79 беше спряно. Пожарни автомобили и коли на полицията пристигнаха на мястото на катастрофата.

Малко по-рано - около 17.30 часа, при друга катастрофа на разклона за Рилския манастир, е пострадал 48-годишният водач Венцислав Стоилов от град Рила, който, след консултация в болницата в Благоевград, е транспортиран в "Пирогов". Той е с политравма. Съпругата му е приета с комоцио в отделението по хирургия на МБАЛ-Благоевград. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!