Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Миряни от Симитли се молят пред чудотворна икона за спиране на войната по пътищата

Снимка: БГНЕС

Община Симитли и Неврокопска епархия инициират събирането на миряни пред чудотворната икона „Покров Богородичен” от мелнишкия храм „Свети Йоан Предтеча“. Причината са тежките катастрофи с човешки жертви по главния път Е 79 между Кресна и Симитли.

Още тази вечер чудотворната икона ще бъде посрещната в храм "Свети Иван Рилски" в Кресна.  В четвъртък от 8 часа ще бъде отслужена Божествена света литургия от Неврокопския митрополит Серафим и свещеници от епархията. В 11 часа иконата ще спре на Кресненското ханче, където ще бъде отправена молитва към Бога за спиране на войната по пътищата, каза свещеноиконом Спас Светелински.

За вразумление на шофьорите, за вразумление на тези, които сме на пътя. Бог да ни дава мъдрост преди всичко за да можем да не допускаме тези нелепи инциденти. Трябва да обичаме враговете си. Трябва да променим себе си за да можем да променим и света около нас.

На обяд, чудотворната икона ще пристигне  в храм "Рождество Богородично" в Симитли, където ще остане до 6 октомври. Това е вторият случай, в който отправяме молитви към Господ чрез Пресветата Божия майка, споделя отец Спас. Другият е бил преди 12 години:

Това също беше един тежък момент за град Симитли за енорията, когато имаше много смъртни случаи, млади хора посягаха на живота си и съм убеден, че тогава Бог отвърна на молитвите ни.

От началото на годината по главен път Е-79 на територията на област Благоевград са станали 35 тежки катастрофи. 15 са жертвите, 53 са пострадалите.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!