Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Форум "Детско здраве" отговаря на наболели въпроси за здравето на децата

Водещи лекари в сферата на детското здравеопазване канят родители и деца на дискусия за имунитета и ваксинопрофилактиката, хранене на малкото дете и проблемите на опорно-двигателния апарат. Форум „Детско здраве“ започва от 10,30 до 16,30 в Интер Експо Център в столицата.

С настъпването на есента вирусните заболявания зачестяват и третият по ред форум "Детско здраве" ще отговори на най-наболелите въпроси - как да имат децата добър имунитет и здраве, казва Румяна Тасева от организаторите:

Да дадем информация на родителите по какъв начин най-правилно ще могат да съхранят здравето на детето и какво могат да направят, за да може детето да има един добър имунитет.

Водещи специалисти ще участват на форума:

Доктор Захаринка Гочева ще говори как да постигнем добър имунитет и здрав организъм при детето. Ще включим въпроса и за ваксинопрофилактиката, тъй като има доста погрешна информация в пространството. Хубаво е родителите наистина да имат информация от достоверни източници. За ваксинопрофилактиката ще говори доктор Мариана Свещникова. Друга тема - това е хранене на детето, защото това как го храним влияе на имунитета и по тази тема ще говори Веселин Влашев, който е инструктор по лечебно хранене. Последната тема сме посветили на един въпрос, свързан с профилактиката на ортопедичните проблеми при децата, конкретно плоскостъпието и гръбначните изкривявания. По този въпрос ще говори доктор Атанас Кацаров, който е ортопед-травматолог от "Пирогов".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!